2009-03-15 22:11:16• hírek • Szatmár.ro

Petőfi-szobor Sárközújlakon

Petőfi-szobrot avattak a sárközújlaki iskola előtti téren: a mellszobor a nemrég megalakult Petőfi Alapítvány kezdeményezésére valósult meg, helyi magánszemélyek, vállalkozók, illetve a döntéshozó testület tagjainak az adományaiból.

Csáki Ferenc ötletadó, az alapítvány elnöke üdvözölte elsőként az egybegyűlteket, majd Sebesi János polgármester mutatott rá az 1848-1849-es események mai üzenetére.

Sógor Csaba EP-képviselő az anyanyelv megőrzésének a fontosságát emelte ki, kihangsúlyozva: a mai kor nem várja ezt tőlünk, hogy hősi halottak legyünk, hanem anyanyelvünk megőrzésével kell megmaradásunkért harcolnunk.

- Petőfi példája ma is figyelmeztet minket: amikor a haza hív, össze kell fognunk, mindent félre kell tennünk. Ma nem hősi halottakra, hanem hősi túlélőkre van szükség - mondta Sógor. Kónya László arról beszélt, hogy Szatmár megye kiemelkedő helyet foglal el a Petőfi-emlékhelyeket illetően, Seer Gyula városi RMDSZ-elnök kiemelte: a mai közéletben is szükség lenne a Petőfiéhez hasonló kiállásra. A helyi diákok előadása után koszorúzás következett.

Leleplezték Sárközújlakon Petőfi Sándor szobrát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: