2012-02-17 07:32:26• hírek • Szatmár.ro

Fittebben, egészségesebben a Primagym bicajos edzéseivel

A speciális kerékpáros edzéseit népszerűsítette a szatmárnémeti PrimaGym Aerobic, Cycling és Fitnesz Központ.

A bicajos nyílt nap meghirdetését követően villámgyorsan elfogytak a helyek az edzésekre, melyeken kiderült: a speciális szobabiciklik nem csak tekerésre jók, hanem olyan edzéseket lehet velük végezni, amelyek megmozgatják az egész testet. Már egy edzés után az ember fittebbnek, könnyebbnek érzi magát, erről már mi is meggyőződtünk.

A csütörtök esti nyílt napon két edzésformával ismerkedhettek meg a résztvevők. Szőlősi Rita Spinracing edzései a hagyományos kerékpározással ellentétben nem csak az alsó testet, hanem a felsőtestet is igen-igen megdolgozzák - köszönhető ez az edzéstípusra jellemző mozgásoknak. A pörgős zenére végzett edzésen az edző minél jobb teljesítményre motiválja a bringásokat. Előnye a mozgásformának, hogy mindenki a saját fittségi szintjének megfelelően változtathatja az  intenzitást, a pulzusmérő órák pedig biztosítják, hogy az ember ne "edzze túl" magát.

Az Anzik Arnold által tartott Cycling edzés inkább a hagyományos túrabiciklizéshez hasonlít - talán ez az oka annak, hogy sok bicajos ezt a mozgásformát választja, hogy fitten tartsa magát tavaszig. A terepviszonyokat imitáló mozgásokkal még közelebb kerülhetünk a hegyi kerékpározás élményéhez, miközben zsírt égethetünk vagy szívünket és érrendszerünket tarthatjuk fitten. Ez csak a pulzuskontrolltól függ: egy adott pulzusszám megtartásával a zsírpárnákat pusztíthatjuk, a váltakozó pulzussal pedig szívünket tarthatjuk formában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: