2009-08-07 13:27:31• hírek • Szatmar.ro

Elégedett lehet a Debrecen

A Bundesliga 2007-es bajnoka: Stuttgart
A Bundesliga 2007-es bajnoka: Stuttgart

A Temesvár a Stuttgarttal, a Debrecen a Levszki Szófiával játszhat a Bajnokok Ligájában.

Péntek kora délután az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) székházában megtartották a Bajnokok Ligája rájátszásának sorsolását, mely után a Debrecen lehet elégedettebb, mivel a Levszki Szófia egyértelműen „jobb húzásnak" tűnik, mint a Stuttgart, amely együttessel a Temesvár meccsel majd.

Akárcsak az előző sorsolásnál, ezúttal is külön kategóriában voltak a bajnokok és azok, akik nem nyerték meg a tavaly hazájuk bajnokságát. Előző kategóriába tartozik a Debrecen, amelynek sikerült elkerülnie a két legerősebbnek tűnő potenciális ellenfelet, a görög Olympiakoszt és a dán Köbenhavnt. A Levszki Szófia mindenképpen könnyebb ellenfélnek tűnik, bár az idei sorozatban még nem kaptak gólt: 5-0, 4-0 az andorrai Santa Julia, 0-0 és 2-0 az azeri Baku ellen az eddigi mérlege.

A Loki még soha nem játszott bolgár csapat ellen, ezzel szemben a Levszkinek nem lehetnek jó emlékei a magyarokról, hisz eddig valamennyi meccsüket elveszítették: 1974-ben 1-4 és 0-3 az Újpest ellen, 1991-ben pedig 1-4 és 2-3 a Ferencváros ellen.

 

Nem volt ennyire szerencsés a Temesvár, hisz a portugál Sporting könnyebb ellenfélnek tűnik, mint a német Stuttgart. A svábok a tavaly végig versenyben voltak a bajnoki címért, az idén nyáron pedig 9,5 millió eurót költöttek eddig igazolásokra: a Zenittől érkezett Pogrebnyak, a Barcelonától Hleb, a Karlsruhétől Celozzi.

A Temesvár eddig csak egyszer találkozott német gárdával, 1981-ben simán, 0-5, 2-0 arányban alulmaradt a Lokomotiv Leipzig ellen. A Stuttgart még soha nem járt Romániában, de román csapattal már találkozott: 2005-ben 2-1-re verte a Rapidot az UEFA-kupában. Akkor Vali Badoi és Artiom Karamjan még a bukarestieket erősítette.

Azon csapatok, amelyek a most kialakított párharcokat elveszítik, az Európa-liga csoportkörében folytatják kontinentális kalandjukat.

Bajnokok Ligája rájátszás sorsolása
augusztus 18/19-25/26
bajnokok:

Levszki Szófia-Debrecen
Sheriff Tiraspol-Olympiakosz
Salzburg-Maccabi Haifa
Ventspils-Zürich
Köbenhavn-APOEL Nikosia

nem bajnokok:
Temesvár-Stuttgart
Lyon-Anderlecht
Celtic-Arsenal
Sporting Lisszabon-Fiorentina
Panathinaikosz-Atletico Madrid

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: