2014-02-26 11:23:31• hírek • Szatmár.ro

A stretching jótékony hatásai

Annak érdekében, hogy jó formában légy egy nagyon hatásos módszert szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amely könnyen megvalósítható akár otthon, akár az irodában. A stretching vagyis a nyújtó gyakorlatok amilyen egyszerűek, olyan hatásosnak bizonyultak.

A stretching angol eredetű szó, melynek jelentése megnyújtani. A mindennapi stresszhelyzetek az izmok feszültségéhez vezetnek. Ezek a gyakorlatok hozzájárulnak az izmok ellazulásához, ennek köszönhetően pedig a stressz természetes módon való levezetéséhez. Nagyobb erőfeszítés nélkül már az első gyakorlatok után érezhetjük a stertching hatását. Ezeknek a gyakorlatoknak az előnye, hogy az idősebb generáció, valamint a sportolást kevésbé szerető emberek is szívesen alkalmazzák.

Minden generáció fontosnak tartja az izmok rugalmasságának helyreállítását, erre az egyik legjobb módszer a stretching. A megterhelt izmok ellazulnak és egy idő elteltével azok teljesítménye is megnő. A sretching a Hatha Yoga eredetéhez vezethető vissza, torna és egyben klasszikus balettelemeket is ötvöz. A mai oktatók minden olyan szükséges elemet átvettek, ami az egészség általános megőrzésében, a test és a szellem harmóniájának kiteljesedésében szerepet játszanak. Ezek a gyakorlatok fokozatosan nyújtják az izmokat, ezáltal könnyűvé teszi a mozgást, valamint az izmok rugalmasságát is tartósabbá teszi.

A stretchingnek több változata ismert: ballisztikus nyújtás, terheléses progresszív, aktív dinamikus, aktív statikus, passzív dinamikus és passzív statikus. Ezeket egyéni teherbírástól, céltól és egészségi állapottól függően alkalmazhatjuk. Tény az, hogy segítségével az izomláz kialakulását is megelőzhetjük.

Hogyan és miben segíthet a stretching? A kor előrehaladtával csökken a test rugalmassága és hajlékonysága. Ezeknek a gyakorlatoknak a célja, hogy a korábbi rugalmasságunkat visszaszolgáltassa. Jelentős élettani hatással bír, kiváló stresszoldó módszer, szabályozza a légzést stb.

Ezek a gyakorlatok masszázzsal társítva nemcsak a kalóriák égetésében, de a narancsbőr eltüntetésében is fontos szerepet tölthetnek be. Nem utolsó sorban pedig jobb közérzetet biztosítanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: