2007-03-20 17:35:16• hírek • Kis Csilla

Sok stressz - pici szex

kivanA munkahelyi stresszből adódó feszült életmód károsan hat a japánok szexuális életére

A munkahelyi stresszből adódó feszült életmód károsan hat a japánok szexuális életére, és így az országban a születési arány egyre csökken - derült ki nemrég a Japán Családtervezési Egyesület felméréséből.

A tavaly novemberi felmérés során 636 férfit és 773 nőt kérdeztek meg - mind 16 és 49 év közötti - és az derült ki, hogy közel 40 százalékuknak egy hónapon belül semmiféle szexuális kapcsolatuk nem volt. Ez öt százalékos emelkedést jelent a két évvel ezelőtti hasonló felméréshez képest. A megkérdezett házaspárok 34.6 százaléka szintén nem élt házaséletet már több, mint egy hónapja.

A japán kormány félelmeit a csökkenő születési arányt illetően a felmérés csak megerősítette. A japán születési arányok mélypontja 2005-ben volt, amikor 1.26 születést jósoltak egy átlagos japán asszony életére.

"A helyzet elkeserítő. Kutatásaink azt mutatták, hogyha valaki egy hónapig nem él nemi életet, az valószínűleg már egész évben nem fog." - fejezte ki aggályait Dr. Kunio Kitamura, a Japán Családtervezési Egyesület igazgatója.

Az intim együttlétek hiányáért a sok munkát, és a stresszes életmódot tehetjük leginkább felelőssé. Ugyanakkor másik tényezőként megemlíthetjük a testi kommunikáció szinte teljes hiányát is, hiszen a japán társadalom is egyre inkább online-alapú. stop

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: