2007-01-06 19:36:27• hírek • Tamás Jakab

Mindenható stressz

 Nemcsak lelki állapotunkra van befolyással a feszültség.

 A mindennapi stressz nem csak az idegrendszert terheli meg nagymértékben, hanem testünket is. Nagyon sok embernél fordul elő az a jelenség, melyet a köznyelv gyomoridegességnek nevez.

Régóta megfigyelték már, hogy a gyomor működése és a pillanatnyi érzelmi állapot között igen is van összefüggés.

Érzelmi állapotunk teljes mértékben kihat testünk működésére, mikor félelmet érzünk, az agy és az izmok vérellátottsága a maximálisra növekszik, ezáltal készítve fel a szervezetet a váratlan történések által létrehozott veszélyes helyzetre. Ilyenkor ezt  a plusz vérmennyiséget olyan szervektől vonja el a testünk, amelyek optimális működése nem létfontosságú veszély esetén.

A gyomorban kifejlődő fekélyek esetében az is kiváltó ok lehet, hogy a stresszes helyzetek gyakorisága miatt a gyomor falának a nyálkahártyája huzamosabb ideig nem kap elegendő mennyiségű vért, ezáltal a gyomorsav semlegesítésére szolgáló nyák termelése nem elégséges. A sav kimarja a gyomor falát, és igen sokszor okoz kellemetlen gyomorégést. A stresszes emberek nagyon gyakran fogyasztanak nagy mennyiségű kávét, cigarettáznak, ami szintén k rossz hatással van a gyomor nyálkahártyájára. 
 
 
TAMOGATOpanatek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: