2013-07-18 19:42:29• hírek • Póti Orsolya

A strandon biztonságban

A Szatmár Megyei Csendőrség a lopások elkerülése végett bűnmegelőzési tanácsokkal látja el a lakosságot a hónap elejétől. Július 18-án a városi termál strand vendégeit tájékoztatták az intézmény munkatársai.

„A csendőrök mellettünk állnak" elnevezésű kampány keretében "Biztonságban a strandon" címmel indított akciót a Szatmár Megyei Csendőrség július 5-én. Első alkalommal a krasznamihályfalvi strandon, csütörtökön déli 12 órától pedig a városi termál strandon osztottak ki tájékoztató jellegű szórólapokat az intézmény munkatársai.

"Csütörtökön több, mint ezren voltak a szatmári strand vendégei. Azok, akiknek szórólapokat osztottunk szét, örömmel fogadták kezdeményezésünket, és  figyelmesen hallgatták végig tanácsainkat, hiszen a lazítani vágyókon kívül megjelennek a strandi tolvajok, kocsifeltörők is" - nyilatkozta Camelia Lucuti.

A strandolók számára nagy kényelmetlenséget jelent a strandra bevitt értékeik védelme. Mielőtt belevetnék magukat a fürdőzésbe, mindenkiben felmerül a kérdés: hova tegye pénztárcáját, és egyéb értékeit. A kikapcsolódás helyett rossz szájízzel jövünk el strandról, ha ellopják értéktárgyainkat, ugyanakkor sokan nem tesznek meg mindent, hogy megvédjék magukat a kellemetlenségektől.

Az akció keretében az értéktárgyak megóvásán kívül a gyermekek felügyeletére is felhívták a szülők, nagyszülők figyelmét a csendőrök.

A csendőrség munkatársainak bűnmegelőzési tanácsai a következők:
- kövessék figyelemmel gyermekeiket akkor, amikor zsúfolt környezetben játszanak, fürödnek;
-magyarázzák meg gyermekeiknek azt, hogy  ne álljanak szóba idegenekkel, és figyelmeztessék őket arra, hogy semmiképp ne üljenek be idegen autóba;
-tanítsák meg gyermekeiket arra, hogy maradjanak azon a helyen, ahol utoljára látták szüleiket, hozzátartozóikat;
- felesleges a strandolásra nagyobb összeget vinni, mint amire előreláthatóan szükség lesz;
- ne hagyják teljesen őrizetlenül értékeiket;
- nem szükséges a strandoláshoz feltűnően értékes vagyontárgyakat vinni;
-a gépjármű utasterében ne hagyjanak semmit, ugyanakkor kiszállás után se tegyenek semmit a csomagtartóba, mert ezt a tolvajok kifigyelhetik;
-lopás esetén azonnal tárcsázzák az 112-es számot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: