2019-07-08 11:48:28• hírek • x

A sportolók titka: extrém hideggel az egészségért!

Ha aktív életet élsz, melyből nem hiányozhat a sport sem, akkor talán már te is hallottál a krioszaunáról, azaz a hidegterápiáról, mely bizonyítottan jótékony hatást gyakorolhat az emberi szervezetre. Megannyi híres sportoló egészíti ki ezzel a terápiával a mindennapos edzést, azonban mostantól nem csak a sportújságok címlapjain feltűnő sztárok kiváltsága a krioszauna, hanem mi, szatmáriak is bármikor benevezhetünk egy kezelésre.

A hidegterápia, melynek során folyékony nitrogénból nyert száraz, hideg levegővel találkozik az emberi test, mindösszesen három percig tart. A test a kezelés során bekapcsolja a hideg elleni védekezőmechanizmusokat: felgyorsul az anyagcsere, hatékonyabb fokozatba kapcsol a nyirok- és az immunrendszer, illetve számottevően megnő az endorfin-, adrenalin-, kollagén- és tesztoszterontermelés is. 


Hogy miként kell elképzelni egy ilyen krioszaunás kezelést? A gyógyulni vágyó személy fehérneműben és egy speciális lábbeliben lép be a fülkébe, ahol könnyű testmozgás közben legfeljebb három percig van kitéve a szélsőségesen alacsony hőmérsékleteknek. A kezelés idejének lejárta után ki is lehet lépni a krioszaunából, majd egy könnyed, öt perces relaxáció után már fel lehet öltözni. Noha egyetlen kezelés is jótékonyan hathat a szervezetre, ajánlott többször is megismételni a procedúrát a tartós eredmények elérése érdekében. 


Lássuk, pontosan milyen jótékony hatásokat gyakorolhat a krioterápia az emberi szervezetre. A gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően mérsékli és megszünteti az izomfájdalmat. Nő az izomtömeg, segít a húzódások megelőzésében, illetve utólagos kezelésében, valamint redukálja az izomfáradtságot. A sportbalesetek által indokolttá vált műtétek után felgyorsítja a felépülést. Emellett azt is érdemes tudni, hogy egy 3 perces kezelés akár 500 kilokalóriát is eléget, segít a fogyásban és a zsírok lebontásában, ennek köszönhetően kiváló párosítása lehet egy fogyókúrának is. 


Jól hangzik, nemde? Mielőtt azonban belevágnál, ajánljuk figyelmedbe a következő tanácsokat is: a kezelés előtt 30 perccel már ne végezz tornagyakorlatokat, ne vegyél forró fürdőt vagy zuhanyt, illetve ne használj semmilyen krémet, testápolót vagy testolajat sem. Mielőtt a fülkébe lépnél, vedd le a sport miatt esetleg nedvessé vált ruhákat és az ékszereidet, a piercing-eket pedig megfelelően takard be, csakúgy mint a keloid hegeket.


Ám a Roana Crio Centerben nem csak teljes testet érintő krioterápiában lehet részed, hanem választhatod a helyi fagyasztásos kezelést, azaz a lokális krioterápiát is. A kezelés során a folyékony nitrogén segítségével előállított hideg, -70 és -90 Celsius-fok közötti levegővel kifejezetten a problémás területeket lehet megcélozni, legyen szó akár az arcról, a dekoltázsról, a fejbőrről vagy épp az ízületekről.


Hogy hol lehet Szatmárnémetiben kipróbálni a krioszaunás terápiát? Örömmel tudatjuk, hogy Szatmárnémetiben is elérhető a hidegterápia, ugyanis a Roana Crio Center elhozta városunkba ezt a különleges, japán gyökerekkel rendelkező kezelést, ám a szalonban emellett további érdekes módszerekkel is megismerkedhetsz. Mindenképp érdemes tehát betérni a Roana Crio Centerbe, ahol felkészült szakemberek és utolsó generációs készülékek várják a gyógyulni vágyókat. További infókért keresd fel a szalon weboldalát, vagy látogass el személyesen a Grigore Ureche 20. szám alatt található Roana Crio Centerbe.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: