2008-09-19 18:19:15• hírek • Szatmar.ro

A sötétség okozta gondok

A Forma 1 történelmének első éjszakai futamára kerül majd sor Szingapúrban.

A történelmi pillanat ugyanakkor egy sor olyan kérdést vet fel, ami a pilóták szervezetével és a használandó technikákkal kapcsolatos.

Martin Whitmarsch, a McLaren üzletvezetője szerint a boxutcai munkát ez nem zavarja, mert az úgyis be van rendezve éjszakai munkát szolgáló világítással. A pilótafülkék műszerfala szintén ki van világítva, ezért ez sem lesz újdonság. A mesterséges világítás miatt a versenyzők speciális vizorral ellátott bukósisakban versenyeznek majd, amelyek felerősítik a kontrasztokat.

 

Lewis Hamilton, a McLaren pilótája szerint nem okoz majd gondot neki az éjszakai versenyzés, annak ellenére, hogy ez lesz az első ilyen alkalom. Az angol pilóta azt is elmondta, hogy az időzónára sem kell különösebben átállniuk, mert a program teljesen megfelel az európai programnak. Ami azt jelenti, hogy délután ébrednek majd és akkor kezdődik számukra a nap.

Csapattársa, Heikki Kovalainen sem tart különösebben az éjszakai versenyzéstől. „Finn létemre nem ismeretlen számomra az éjszakai vezetés, mert Finnországban télen 24 órán keresztül sötét van." A legfőbb kérdés szerinte az lehet, hogy a versenyzők hogyan tudják átállítani a bioritmusukat annak érdekében, hogy este csúcsteljesítményre legyenek képesek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: