2019-03-03 08:17:29• hírek • Bede Emőke

A sorozatos lopások után prevenciós előadást tartott a rendőrség Nagykárolyban

A Szatmár Megyei Rendőr-kapitányság és a csendőrség képviselői nemrégiben tájékoztató jellegű előadást tartottak Nagykárolyban a Castelanii Seniori Egyesület tagjai számára –közölte szerkesztőségünkkel a hatóság sajtóosztálya.

Az előadás során az idős személyeknek olyan egyszerűen kivitelezhető lépésekről számoltak be az egyenruhások, melyek segítségével minimalizálhatják annak az esélyét, hogy lopás áldozataivá válnak. A 30 fős hallgatóságot többek között az udvar és az ingatlan megfelelő kivilágításáról, a megfelelő zárak és lakatok használatáról informálták, de az egyenruhások a mostanában egyre nagyobb teret hódító telefonos átverésekről is beszéltek nekik. Azaz nem szabad hinni az olyan hívásoknak vagy szöveges üzeneteknek, melyek arról értesítenek, hogy egy játék során hihetetlen nyereményt zsebelt be a „szerencsés.”
 

Mivel épp az idősödő korosztály a leginkább veszélyeztetett ebből a szempontból, a hatóság arra intette őket, hogy ne bízzanak meg az olyan személyekben, akik orvosnak, ügyvédnek vagy akár épp rendőrnek kiadva szeretnének bejutni az ingatlanba. De azokban sem szabad megbízni feltétel nélkül, akik karitatív céllal házalnak egy pénzgyűjtő urnával, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnnek az otthon tartott értékeink és pénzünk.
 

Emlékeztetőül: Nagykárolyban az elmúlt időszakban megszaporodtak a lopások és betörések. Az nem számít külünösképp furcsa esetnek, hogy pénztárcákat és kerékpárokat emeltek el, viszont az már annál inkább, amikor a tolvajok kukákat és az udvaron száradó ruhaneműket csenték el. Szerencsére a rendőrségnek sikerült az elkövetők többségét in flagranti elkapnia, de olynaok is voltak, akikre csak több napnyi nyomozás után akadtak rá. Ezekben az esetekben nem mindig sikerült hiánytalanul visszaszerezni az ellopott javakat. Bár a rendőrség prevenciós tájékoztatása az idősebb generációnak szólt, minden lakosnak érdemes körültekintően tárolni, pakolgatni értékeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: