2010-05-21 15:24:00• hírek • Szatmar.ro

A sör szokatlan felhasználása

A sörimádók szinte egyetlen napot sem tudnak sörfogyasztás nélkül elképzelni. A nyári idényben a teraszokon töltött esték és kellemes társalgások nélkülözhetetlen kísérője.

Ennek a vízből, malátából, komlóból és élesztőből készülő alkohol tartalmú italnak a gyártása és a fogyasztása szinte egyidős az emberiséggel. Népszerűsége folyamatosan nő, a nők és férfiak egyik legkedveltebb szomjoltó és hűsítő itala. Hogy minek köszönhető ez a nagy hírnév? Bizonyára nem annak, hogy az immunrendszer működésére is jótékony hatással van, sem annak, hogy magas ásványi anyag-, vitamin- és antioxidáns tartalmú vagy azért, mert a vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt. Sokkal inkább azért, mert jól esik vagyis csúszik, felfrissít, különleges az íze, a vesekövet is kihajtja, nem utolsó sorban bódító, nyugtató és altató hatása is van. Azon kívül, hogy hűsít és hozzásegít ahhoz, hogy a hangulatunk is kellőképpen emelkedett legyen, nem is gondolnánk, hogy még mi mindenre lehet jó egy pohár sör. Abban az esetben, ha valamilyen szerencsétlen okból kifolyólag az üveg vagy pohár alján egy kevéske sör mégis megmaradna, azt a következőképpen is felhasználhatjuk.

  • Azok a férfiak, akik szeretnek főzni bizonyára nagyon jól tudják, hogy a sültek készítésénél is jól jön némi sör. Persze nem kizárólag azért, hogy a szakács a torkát öblögesse, sokkal inkább azért, mert a hús alá öntve az sokkal omlósabb és ízletesebb lesz.
  • A kertészek is tisztában vannak azzal, hogy a növények ápolásához is jól jön némi sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő.
  • Amennyiben a ház körül kártékony rágcsálók, egerek is megjelentek, akkor tegyünk egy kevés sörbe mártogatott kenyeret egy kis csapdába. Ez a csalétek úgy vonzza az egereket, mint legyeket a méz.
  • A fodrászok is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6- és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi teszi a hajat. A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.
  • A sörnek az álmok világában is különös jelentése van. Amennyiben álmunkban valakivel sörözünk, ez azt jelenti, hogy egyik barátunknak vagy ismerősünknek csalódást fogunk okozni. Abban az esetben, ha álmunkban csak mi sörözünk, akkor fizikai sérülés veszélye is fennállhat, de az sem kizárt, hogy nekünk fognak csalódást okozni.
  • Bizonyára sokan örülnének annak, ha a lengyelekhez és csehekhez hasonlóan térségünkben is bevezetnék azt a rendeletet, mely szerint az Egészségügyi Biztosító azoknak, akiknek vesekövük van ingyen sört szolgáltatna. Erre bizonyára még egy jó ideig várnunk kell!

A sörimádók szinte egyetlen napot sem tudnak sörfogyasztás nélkül elképzelni

A sörimádók szinte egyetlen napot sem tudnak sörfogyasztás nélkül elképzelni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: