2012-06-12 14:57:54• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenöt percet bírta a gyalu – bezzeg az utánajárás

Május második felében temetkezési vállalkozókat és kegytárgyakat forgalmazó kereskedelmi egységeket ellenőriztek és büntettek meg. Hét lakossági bejelentésből kettőt sikerült lezárniuk az elmúlt két hétben, tájékoztatta a sajtót Valentin Breban, az intézet vezetője.

A hatóság munkatársai összesen hét vállalkozást ellenőriztek szerte Szatmár megyében és több szabálytalanságot észleltek. Az egyik szatmárnémeti cég olyan helyiségben árulta kellékeit, ahová nem szólt érvényes működési engedélye. Egy halmi és egy túrterebesi koporsó-gyártó elmulasztotta tájékoztatni ügyfeleit a munkaprogramról illetve a koporsók alapanyagáról, tárolási, használati és karbantartási utasításairól. Egy szatmárnémeti halottszállító nem állított ki számlát tevékenységéről, két megyeszékhelyi vállalkozó pedig a sírkövek alapanyagáról nem tájékoztatta ügyfeleit. Egy szatmárnémeti, egy halmi és egy túrterebesi koszorúkészítő pedig termékeikről nem adtak kellő mennyiségű információt.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai három figyelmeztetés mellett mellett négy bírságot szabtak ki, összesen 14.000 lej értékben.

Ami a lakossági bejelentéseket illeti, az egyik férfi azért emelt panaszt, mert az egy nappal korábban 200 lejért vásárolt elektromos gyaluja negyedórás használat után el kezdett füstölni és felmondta a szolgálatot. A vásárló az eladó egy szervizhez irányította, ahol gyorsan megállapították, hogy gyártási hiba okozta a gondot és visszaküldte az ügyfelet az üzletbe. Mivel az eladó továbbra sem volt hajlandó kicserélni a terméket, csak miután a hatóság erre felszólította.

Hasonlóképpen nem volt hajlandó kártérítésre az a cipőüzlet, ahová az ügyfél egy nap után kénytelen volt visszatérni, miután mindkét lábbelin kibomlott a varrás. A hatóság kötelezte az ügyfél kérésének elfogadására és visszafizette a cipők árát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: