2015-03-13 11:19:19• hírek • Szatmár.ro

A siker mögött kemény munka van

Orvos, szobrászművész, borszakértő - három sikeres nő volt az RMDSZ nőszervezetének meghívottja.

Hogyan lehet valaki nőként sikeres és hogyan egyeztethetők össze a szakmai törekvések a családdal? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk az RMDSZ nőszervezetének csütörtöki rendezvényén.

Három sikeres szatmári nő volt a második alkalommal megszervezett Sikeres nők iskolája elnevezésű kezdeményezés meghívottja: Dohi Orsolya szemész szakorvos, Szodoray-Parádi Hajnalka szobrászművész és Serli Csilla borszakértő. Az Ács Alajos Játékszínben - mely zsúfolásig megtelt hölgyekkel - kellemesen berendezett környezet várta a meghívottak sikertörténeteire kíváncsi közönséget.

A beszélgetés moderátora, Nagy Szabolcs, az RMDSZ ügyvezető elnöke a siker eléréséről, érvényesülésről, szakmai fejlődésről, magánéletről kérdezte a meghívottakat, illetve arról is szó esett, hogy egy többnyire férfiak által választott pályán hogyan lehet nőként érvényesülni.

Dohi Orsolya szemész szakorvos elmondta, már gyerekkorában az orvosi pályára készült és ebben szülei is támogatták. Tapasztalatai szerint nagyon fontos a folyamatos szakmai fejlődés, lépést tartani a technika haladásával, illetve ami ennél is nehezebb, családanyaként is helytállni a mindennapokban. Elmondta, vannak még szakmai szinten megvalósítatlan álmai, azonban számára mindennél fontosabb a kiegyensúlyozott családi élet.

Szodoray-Parádi Hajnalka szobrászművész szintén fiatalon döntötte el, hogy képzőművész lesz. Visszatekintve eddigi pályájára, sikernek tartja nem csak önálló tárlatait, hanem azokat a pedagógusként elért mindennapi sikereket, amikor diákjai olyasmit sajátítottak el tőle, amire a továbbiakban építhettek.

Serli Csilla borszakértő elmondta, „a pálya találta meg őt, nem ő a pályát", de a többnnyire férfiak által betöltött szakmában lehet évényesülni, elismerést szerezni ha keményen dolgozik érte az ember. „A siker mögött kemény munka van"- fogalmazta meg. Sikernek tartja, hogy a szatmári borok jelentősen fejlődtek az elmúlt tíz évben és nem titkolt álma, hogy megyénk borai ismét visszanyerjék méltó helyüket a borpiacon.

A beszélgetés után a szervezők süteménnyel és teával kínálták a résztvevőket. A tervek szerint, lesz folytatása a csütörtöki rendezvénynek, hogy minél szélesebb közönség ismerhesse meg a szatmári sikeres nőket.

Sikeres nők iskolája

Sikeres nők iskolája

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: