2013-03-01 10:47:52• hírek • Póti Orsolya

A siker kulcsáról vallottak

Sikeres szatmári fiatalok és pályakezdők között szervezett találkozót február 27-én és 28-án a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Drogprevenciós és Tanácsadó Irodája, az Open Club. A magyar nyelven zajló rendezvény meghívottjai Bódis Botond, Csobot Adél és Görbe Edgár voltak.

Egyre kevesebb az olyan fiatal, aki az iskola vagy az egyetem elvégzése után itthon próbál szerencsét. A legtöbben a munkanélküliségtől való félelem vagy egy jobb élet reményében próbálkoznak külföldön, mások inkább világot látnának és tapasztalatokat szereznének, de olyannyira megszokják az ottani életszínvonalat, hogy nem kívánkoznak többé haza, ugyanis azt vélik: itthon nem lehet boldogulni.

Ezt a tévhitet szerették volna eloszlatni a Szatmári Caritas Szervezet Drogprevenciós és Tanácsadó Irodájának munkatársai a február 27-i, illetve február 28-i rendezvényeikkel, melynek meghívottjai olyan sikeres karriert befutott szatmári fiatalok voltak, akik úgy vélik: akarattal, kitartással, illetve sok sok munkával itthon is bármit el lehet érni és meg lehet valósítani.

Az érdeklődők február 27-én, szerdán, Lorena Giorgi konferanszié, az egyik helyi televízió munkatársa, Surányi Botond, a román X-Faktor egyik sztárja és Gheorghe Filip jogász előadását hallhatták meg, a csütörtök esti, magyar nyelven zajló előadás meghívottjai pedig Bódis Botond, Csobot Adél és Görbe Edgár voltak.

A találkozó Bódis Botond vállalkozó, a Korall Klinika tulajdonosa és vezetője előadásával vette kezdetét, aki szerint minden álmot valóra lehet váltani, csak akarni kell. Szerinte fontos az, hogy az ember éppen annyit vállaljon amennyit elbír, amennyire ideje van.

Az X-Faktor legutóbbi szériájának III. helyezettjére, Csobot Adélra sokan kíváncsian voltak, hiszen a 18 éves nagykárolyi diáklány rövid idő alatt szép karriert futott be. Tehetségét ügyesen használta, szépségével és színpadi produkcióival a zsűri szerint kitűnt sok versenyző közül, és a negatív kritikákat is jól kezelte.

Adél azt tanácsolta a jelenlévő fiataloknak, ahhoz, hogy elérjék céljaikat, nem szabad figyelembe vegyék az irigy emberek negatív megnyilvánulásait és hinniük kell abban, hogy soha nincs lehetetlen.

Végül Görbe Edgár vállalkozó osztotta meg eddig szerzett tapasztalatait és a karrier-építéssel kapcsolatos gondolatait a jelenlevőkkel egy PowerPointos bemutató segítségével. Az üzletember szerint a siker kulcsa többek között az idegen nyelvek ismerete, hiszen ez jelentős elvárás a legtöbb munkaadó részéről.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: