2013-03-13 16:36:36• hírek • Szatmár.ro

A segítő szándéknak nem szabhatunk határokat

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés arra kívánja felhívni a figyelmet adománygyűjtő akciójával, hogy a manapság olyannyira divatos technikai eszközök, mint az internet, az okostelefonok és a tabletek, valamint az általuk elért és megélt virtuális tér, nem helyettesíthetik a közvetlen, emberi kapcsolatokat.

A társadalmi együttéléshez szükséges a valóságos érintkezés, de leginkább a rendszeres találkozás, de ha ennél fentebb is megyünk, akkor kiemelkedően fontos a közvetlen kontaktusokhoz - szemben a virtuális kapcsolatokkal -, hogy belépjen az önzetlenség, sőt, bizonyos esetekben már-már az altruizmusig is el kell tudni jutni.

A MIK önkéntesei tisztában vannak azzal, amire már a fejlett országokban is rájöttek: a puszta jólét nem elég, a megelégedettséghez szükségesek az emberi kapcsolatok. Ha pedig kapcsolatokról van szó, akkor lehetetlen elmenni a szenvedők látványa mellett anélkül, hogy ne indítanák meg érzéseinket.

- A mostani adománygyűjtő akció jelentősége, hogy megmutassuk, képesek vagyunk azokra is figyelmet fordítani, akik nem a közvetlen környezetünkben élnek. A média által a figyelem középpontjába került marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árva és nehéz sorsú gyermekeknek igyekszik otthont teremteni, s biztosítani azt, amit rendes körülmények között a szülőknek kellenek. A végtelenségig elkeseredett vezetőik erejükön felül teljesítve s az alázatosság mintapéldáját mutatva igyekeznek ellátni a kedvezményezettjeiket, de van, amikor ez már kevésnek bizonyul. Itt kell közbelépnie a közösség erejének, a segítő szándéknak, s azon tény megértésének, hogy senki sem lesz kevesebb, ha valamennyit megoszt abból, amivel rendelkezik - derül ki a MIK közleményéből.

Két héten át várják a MIK önkéntesei adományaikat a Mihai Viteazu 10. Szám alatti RMDSZ székház alatti Pinceklubban. Elsősorban tartós élelmiszerekkel, tisztálkodási szerekkel, s csak másodsorban ruhaneműekkel segíthetik a Szent Erzsébet Társulást. „Nem figyelhetünk mindig csak arra, hogy nekünk mire van szükségünk. Észre kell venni, hogy nem attól lesz szebb és teljesebb az életünk, ha mindent megveszünk, miközben mások nélkül és emellett érzéketlenül vagyunk képesek elmenni" - érvelt az adományozás mellett Csenteri Melinda, a MIK ezen projektjének felelőse, majd azt is hozzátette, hogy a segítő szándék kortalan és nem megyehatárokhoz kötött, így nyugodtan jelentkezhet bárki, aki úgy érzi, hogy segíteni tud.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: