2014-05-24 11:52:47• hírek • Szatmár.ro

A sebész szemén át közvetítettek egy műtéte

A The Royal London Hospital sebésze a világon elsőként a saját szemén át, pontosabban a Google okosszemüvegét viselve közvetített végig egy bonyolult műtéti beavatkozást az interneten.

Az operációt - amely során rákos szövetet távolítottak el a páciens májából és beléből - mintegy 115 ország 13 ezer sebészhallgatója nézte végig számítógépen vagy mobiltelefonon keresztül.

A diákok emellett közvetlenül feltehették kérdéseiket a műtétet végző sebésznek. A hallgatók által begépelt kérdések az okosszemüveg bal alsó sarkában jelentek meg - nem korlátozva a sebész látását - és a szakember szóban válaszolt rájuk.

"Nagyon örülök neki, hogy a Google okosszemüvegét használva sikerül bevinnünk a jövő sebészeit a műtőbe" - mondta a beavatkozást elvégző Shafi Ahmed.

Egy online kérdőívben a közvetítést végignéző sebészhallgatók 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha ez a fajta oktatás a tanterv részét képezné - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

A 78 esztendős Roy Pulfer természetesen hozzájárult, hogy műtétjét az interneten közvetítsék. "Örülök, hogy ez segíteni fogja a fiatalok oktatását. Ők szívesen élnek a technológia adta lehetőségekkel, így ez nagyszerű lehetőség számukra" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: