2018-01-09 14:50:56• hírek • Kocsis Zoltán

A sárközújlaki önkormányzat nem emelt adót

A kormány által életbe léptetett, az önkormányzatokat rendkívül negatívan érintő adótörvény-módosítás ellenére a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal nem  emelte meg az adókat 2018-ban sem, jelentette ki Piricsi Artúr polgármester.

„Szomorúan szembesültünk a kormány által elfogadott adótörvénykönyv-módosítással, amellyel kapcsolatban úgy érzem, arra szeretnék kényszeríteni az önkormányzatokat, hogy azok megemeljék az adót”, mondta Piricsi Artúr.

A kormány november elején 16%-ról 10%-ra csökkentette a személyi jövedelemadót. Ennek a lépésnek a nyertesei a munkaadók, vesztesei pedig az önkormányzatok. A polgárok, akiknek elvileg kedveznie kellene a módosításnak, vajmi keveset fognak ebből érezni.

A döntés értelmében Sárközújlak éves szinten mintegy egy millió lejt veszít.

„Ez nem jelenti azonban azt, hogy a kieső bevételeket a lakosságra akarnánk hárítani. Azon a véleményen vagyok, hogy amit a kormány elvett, azt más forrásból adja vissza”, fogalmazott Sárközújlak polgármestere. „ Ha csak tőlünk függ, mi nem terheljük  adóemeléssel a lakosságot emiatt”, tette hozzá határozottan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: