2010-03-29 09:52:55• hírek • Póti Orsolya

Tanulj rumbát a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban: ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Mindez az életed része lehet, ha betekintesz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.
A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval...

... egy varázslatos érzés, ami megtanít élni és mindennek örülni,
... egy eszköz, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
... egy „társ", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad. Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet boldogságod forrása és vágyaid kifejezése, ezáltal kimutathatod saját éned.

A rumba gyökerei körülbelül a 16-ik századból erednek Kubából, amikor az első néger rabszolgák érkeztek meg Afrikából. Ez a tánc az afrikai, ibériai és amerikai-indián kultúra összeolvadásának lett az eredménye. A Rumba eredetileg feltehetően a Flamenco egyik fajtája, amelyet a spanyolok hoztak Kubába, és ezekután kapcsolatba került az afrikai rabszolgák táncának ritmusával. A „rumba" kifejezés a spanyolból ered, és jelentése a táncos zenés rendezvényekre utal. A „rumba" jelentése még utal a nagyon szabad életmódú nőkre is. A Rumba eredetileg egy erős szexuális konnotációval rendelkező tánc volt, emiatt erkölcstelennek tekintették. A tánc több nevet viselt a Karibi szigeteken, ahonnan valójában származik: Son, Danzon, Guagira, Guaracha, Naningo.

Kubában több Rumba tánc létezik, amelyet három osztályba sorolnak. A Yambu, a Rumba legrégibb változata, a Columbia, amelyet csak férfiak táncoltak és a Guaganco, a legismertem Rumba-változat, amely erotikus mozdulatokat tartalmaz, és spanyol elemeket is átvett. 1964-ben elismerték a kubai Rumba hivatalos nemzetközi változatát, amellyel táncversenyeken léptek fel.

A Loga Dance School április 6-án indítja az új formában megszervezett tanfolyamokat, amelyekre március 1 és 30-ka között lehet jelentkezni 16 órától 21-ig, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben. ( a régi nyomda  helységében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon. Az új Salsa oktatás május 7-től kezdődik, a beiratkozás szintén 16 órától 21 óráig lehetséges a már fent említett helyen.

 


Kubában a rumbának több változata létezik
Kubában a rumbának több változata létezik


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: