2010-03-31 10:23:11• hírek • Póti Orsolya

Tanulj bécsi keringőt a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.



A bécsi keringő neve a német waltzen (forogni, pörögni) szóból ered, amelynek jelentése a láb körkörös mozdulataira utal. Az első dokumentációk a bécsi keringőről, vagy a hozzá hasonló táncokról a 16. századból vannak. A tánc eredete vitatott, hiszen négy ország (Ausztria, Franciaország, Németország és Lengyelország) is hivatkozik a bécsi keringő születésére.

Az első rokon tánc a keringővel, a Dreher volt, amely körülbelül az 1520-as években jelent meg. Németországban, Ausztriában és Franciaországban bemutatták a saját keringő típusukat, a Wellert az 1580-as években, valamint 1590-ben a Nizzardot. A Bajorországból eredő Laendler, a bécsi keringő igazi elődje. A Laendler lépései és figurái leegyszerűsödtek, és így jött létre a bécsi keringő. Az első keringő dallamot (O, du lieber Augustin) 1670-ben szerezték, majd 1776-ban az Una cosa rara operát keringő dallamra ültették át egy bécsi színpadon. A keringő első nagy rajongói sorában Mozartot is megtaláljuk, aki a Don Giovanni operájában használta fel a lenyűgöző dallamot.

A 17-18-ik században a bécsi keringő több kritikát is kapott, mivel vulgárisnak és erkölcstelennek tartották, de mindennek ellenére 1816-ban Angliába is elfogadták. A bécsi keringőt „tiltott táncnak" nevezték, mivel amikor bekerült a bécsi tánctermekbe különös volt az a partnerek számára, hogy megérinthették egymást. Leginkább a fiatalok táncolták, majd népszerű szalontánccá alakult át, később pedig elegáns társasági tánccá nőtte ki magát. A zenében használt hangszerek többek között a zongora, a hegedű és a dob.

A Loga Dance School április 6-án indítja az új formában megszervezett tanfolyamokat, amelyekre március 1 és 30-ka között lehet jelentkezni 16 órától 21-ig, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben. ( a régi nyomda  helységében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon. Az új Salsa oktatás május 7-től kezdődik, a beiratkozás szintén 16 órától 21 óráig lehetséges a már fent említett helyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: