2010-03-01 17:30:34• hírek • Kótai Levente

A rossz kivitelezés miatt újraaszfaltozzák a Fabriciit

Ilyés Gyula polgármester számonkérte a kivitelezőt a Fabricii utca aszfaltozásáért, ugyanis sem az aszfaltréteg vastagsága sem anyagának tisztasága nem volt az elvárásoknak megfelelő. A Constructii Drumuri áprilisban végzi el újra a munkát.

A Fabricii utcában elkészült az útburkolat cseréjének első szakasza. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal lakossági bejelentésekre is támaszkodva kifogásolta az elvégzett munkálatok minőségét, ennek megfelelően a helyzet felmérésére bizottságot jelölt ki a helyi önkormányzat.

A vizsgálatokat követően az azt végző szakértők hivatalos jelentésükben rögzítették, hogy az aszfaltréteg vastagsága és anyagának tisztasága nem megfelelő. Az alapot, amire a kopóréteget ráöntötték, nem tisztították meg kellőképpen, és a kivitelezés során üzemeltetett munkagépekről is szennyeződés került az alapanyagba.

A vizsgálati eredményre hivatkozva a polgármester felhívta a munkálatokat végző Construcții Drumuri Kft. figyelmét arra, hogy jelen körülmények között köteles a munkálatokat újra elvégezni. Az útépítő cég fölényes hangvételű levelében nem ismerte el az általa elkövetett hibákat, hanem a változékony időjárást tette felelőssé. A Pop Stelian által aláírt hivatalos válasz  szerint az útburkolás napján váratlanul eleredt az eső, majd hideg is lett, de minderről a meteorológusok nem jeleztek előre semmit. Ennek ellenére a kivitelező nagyvonalúan teljesen újból leaszfaltozza a már befejezett szakaszt, jelezve, hogy ők nem akadnak fenn ilyen apró-cseprő vitákon.

Ilyés Gyula polgármester szerkesztőségünknek elmondta, hogy a Constructii Drumuri Kft. annak ellenére, hogy nem teljesen diplomatikus eljárást folytat, kénytelen lesz helyrehozni az általa elkövetett hibát. Előreláthatóan áprilisban kezdődhetnek meg  a munkálatok.

Az újonnan létrejött együttműködés a Temesvári  Műszaki Egyetemmel és az Építészeti Egyetemmel azt a célt szolgálja, hogy megakadályozzák a kivitelezőket a felelőtlen munkavégzésben. Szatmárnémeti két új partnerének az a feladata, hogy már a kivitelezés során ellenőrizzék, felülvizsgálják az alapanyagok minőségét, és a szakmai előírások pontos alkalmazását. Így elkerülhető, hogy utólag, hosszú késés és huzavona árán kelljen a dolgokat rendbe tenni. Akkor is alkalmazhatóak a szakvélemények, ha esetleg pereskedésre kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: