2010-09-20 10:37:38• hírek • Szatmár.ro

A rossz idő ellenére is volt biciklitúra

Az Erdélyi Kárpát Egyesület szeptember 18-án idén is megszervezte az Autómentes Napot. Ennek alkalmából minden érdeklődőt meghívtak a "Nemzetközi Autómentes Nap a Túrmenti Zöld Úton" elnevezésű rendezvényére melynek célja az alternatív, nem szennyező közlekedés eszméjének és a Túrmenti Természetvédelmi Terület zöld útjának népszerűsítése volt.

A rendezvény alkalmával szervezett kerékpározást a rossz idő ellenére  is bevállalták néhányan. Szombat reggel tizenkét fős csoport indult el a Székesegyháztól, útközben pedig még nyolcan csatlakoztak. Amíg a kerékpárosok megérkeztek a Túr-partjáig, végig esett az eső, és volt olyan útszakasz, amit a nagy sár miatt ki kellett kerüljenek. A Túrparton minden résztvevőt megkínáltak a szervezők által főzött bográcsosból, és kötélhúzásra is sor került. A résztvevők már napsütésben kerékpározhattak vissza.

Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott - a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott - rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, és a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

"Az Autómentes Napot természetesen jövőre is megszervezzük szeptember 22-e környékén. Reméljük, hogy az idő legközelebb velünk tart, mert idén is sokkal többen résztvettek volna a rendezvényen, ha nem esett volna az eső. Tavaly  több mint százötvenen kerékpároztak a Túrpartjáig, idén pedig csak húszan vettek részt a rendezvényen " - mondta el Sike Tamás, az EKE a rendezvény egyik szervezője.



A fotókat a szervezők bocsájtották rendelkezésünkre


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: