2012-12-29 08:41:34• hírek • MTI

A románok zöme otthon szilveszterezik

Otthon tölti a románok elsöprő többsége a szilvesztert, külföldre csak egy százalékuk utazik - derült ki egy közvélemény-kutatásból, amelyet pénteken ismertetett a román média.

Az IRES közvélemény-kutató intézet által készített felmérés szerint a megkérdezettek 80 százaléka válaszolta azt, hogy otthon tölti a szilvesztert. Az ünneplés helyszínét illetően a második legnépesebb csoportba tartoznak azok, akik vendéglőben fogják köszönteni az újévet. A megkérdezettek hét százaléka mondta, hogy így tervezi eltölteni a szilvesztert. Kevesen döntöttek a külföldre utazás mellett, az alanyok csupán egy százaléka mondta azt, hogy Románia határain kívül búcsúztatja az óévet.

A legtöbben 100 lej és 500 lej közötti összeget költenek szilveszterkor, 46 százalék mondta, hogy ennyi pénzt szán erre az alkalomra. A románok 27 százaléka 6500 forintnál kevesebb pénzt költ ilyenkor. A románok többsége, 43 százaléka kevesebbet költ az idén, mint tavaly szilveszterkor, 36 százaléka ugyanannyit, míg 16 százalék többet.
A felmérés kitér a karácsonyra is, amelyet a románok csaknem 90 százaléka szintén otthon töltött.

A megkérdezettek 86 százaléka disznóhúst fogyasztott a karácsonyi menüben. Több mint felük, 58 százalékuk saját háztáji húst fogyasztott, ennyien vágtak disznót, vagy faluról, rokonoktól szerezték be a disznóhúst. A megkérdezettek 89 százaléka vallotta magát vallásosnak, akiknek 65 százaléka templomba jár, 28 százalékuk megtartotta az adventi böjtöt, 34 százalékuk pedig meg is gyónt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: