2018-11-29 06:41:05• hírek • MTI

A románok csaknem egyharmada Magyarországgal ápolná a legjobb szomszédkapcsolatot

A román állampolgárok 31 százaléka szerint Romániának Magyarországgal kellene ápolnia a legjobb kapcsolatokat - derült ki a román Avangarde közvélemény-kutató felméréséből, amelyet szerdán ismertetett az Agerpres hírügynökség.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek közül a legtöbben Magyarországot nevezték meg olyan, Romániával szomszédos országnak, amellyel Bukarestnek jó kapcsolatokat kell ápolnia. Második helyen a Moldovai Köztársaság áll, amelynek nagy része a két világháború között Romániához tartozott, és lakosságának jelentős része románnak vallja magát. A megkérdezettek 28 százaléka válaszolta, hogy Bukarestnek Moldovával kell jó kapcsolatokat ápolnia. Ez után következik 12-12 százalékkal Ukrajna és Bulgária, majd 5 százalékkal Szerbia.


A megkérdezettek 49 százaléka szerint Magyarország Románia legerősebb szomszédja, megelőzve a 19 százalékkal második helyen álló Ukrajnát. 14 százalék látta Románia legerősebb szomszédjának Moldovát, 11 százalék Szerbiát és 4 százalék Bulgáriát. A megkérdezettek 59 százaléka értett egyet azzal, hogy Románia egyesüljön Moldovával, 27 százalék ellenezte azt, 14 százalék nem válaszolt. A felmérés november 15. és 17. között készült 807 személy megkérdezésével, a hibaszázalék 3,2 százalék.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: