2011-03-31 13:27:29• hírek • Szatmár.ro

Szex és bizalom

A életkor előrehaladtával egy sor félreértés és tévhit halmozódik fel bennünk a szexszel és a szexualitással kapcsolatban. Sokaknak nehéz nyíltan beszélni a szexuális viselkedésről.

A szex a legtöbb ember számára olyasmi, amiről a legközelebbi barátok kivételével csak ritkán beszélnek, ezért nagyfokú bizalomra van ahhoz szükség, hogy valaki a partnerével megossza ezeket a problémákat. Fontos az is, hogy a partnerek közül az, aki erősnek érzi magát az adott helyzetben, nyitottan fogadja a másik fél esetleges kevésbé magabiztos érzéseit. A vad és szenvedélyes szex keltette izgalom nem szükségképpen bír ösztönzőbb hatással, mint a gyengéd és romantikus szeretet.

Olykor előfordul, hogy az évek óta elhagyott, alkalmatlannak minősített módszerek az évek múlásával, a kor előrehaladtával és a partnerhez való erősebb kötődéssel teljesen más szerepet nyernek. Minden kapcsolat biztonsága szempontjából létfontosságú a partnerek közötti bizalom. Ha a partnerek egyike úgy érzi, hogy a másik kineveti vagy elítéli érzéseit, nehezebb lesz számára, hogy bármilyen érzésének hangot adjon.

Az is problémát jelenthet, ha valaki úgy érzi, hogy szexuális téren tanúsított bizonytalansága és tapasztalatlansága befolyásolja partnerének az élet más vonatkozásaiban róla kialakított véleményét. A szexről alkotott vélemények vagy tévhitek megbeszélése egy fogékony partnerrel a szexuális újraébredés kezdetét jelentheti. Ha biztonságban érzik magukat partnerük mellett, akkor ez olyan talajt biztosíthat az önök számára, melyen zavartalanul kivirulhatnak.

Ez a kölcsönös megértés a fizikai vonzerőt a legmagasabb szintre emelheti. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy a nők és a férfiak eltérő módon válaszolnak a szexuális ingerekre. A férfiaknak viszonylag rövid időre van szükségük az izgalmi állapot eléréséhez, melyet egy viszonylag hosszabb plató fázis követ. A nőknek viszonylag hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljenek, amit egy rövid plató fázis követ az orgazmus előtt. A szexuális ingerek kialakulásban a partnerek bizalmi viszonyának is döntő szerepe van. Ne feledjük, a bizalmat ápolni kell.

Forrás: Anne Hooper's: Sexual Intimacy

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: