2018-03-02 13:20:23• hírek • Agerpres.ro

A romániai lakosok fele lemondana ajándékáról, hogy másokon segítsen

A romániai lakosok kétharmada ajándékvásárlás helyett inkább az ünnepelt által választott ügyet támogatná - derül ki egy pénteken közzétett felmérésből.

A kérdőív része volt a Hogyan adományoznak a romániaiak? című közvélemény-kutatásnak, amelyet a World Vision számára készített a Questia Group ez év januárjában.


Arra a kérdésre, hogy saját ajándékukról lemondanának-e, a válaszadók több mint fele azt nyilatkozta, hogy szívesen lemondana meglepetéséről, hogy rászorulókon segítsen. A World Vision Románia alapítvány lehetővé teszi, hogy ily módon adományozzanak az emberek a rászorulóknak a www.serbeazasidoneaza.ro weboldalon keresztül.


A Serbează şi Donează oldal egy interaktív közösségi platform, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy adományozást ajándékozzon vagy kapjon ajándékba. Akik így szeretnének segíteni embertársaikon, bejelentik születésnapjukat a www.serbeazasidoneaza.ro oldalon, és a Facebook-on vagy e-mailen keresztül meghívhatják barátaikat, hogy adományukkal támogassák az általa kiválasztott ügyet.


A felhasználók kiválaszthatják, hogy milyen termékeket, játékokat, ruhákat, élelmiszereket stb. szeretnének felajánlani. Az adakozási kampány végén a felhasználó egy jelentést is kap azokról, akik adományoztak az általa indított kampány során, sőt a begyűlt összegről és a csomagok számáról is értesítik, valamint fényképes beszámolót is rendelkezésére bocsát az alapítvány.


A felmérésből kiderült, hogy a romániai lakosok 85%-a évente legalább egyszer adakozik, leggyakrabban egyenesen pénzt ajánlanak fel (72%), a válaszadók 19 százaléka pedig szívesebben adományoz termékeket. A felmérés során 700, 18-64 év közötti férfit és nőt kérdeztek meg.


A World Vision Románia a World Vision International partnerszervezete, amely közel 100 országban van jelen. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: