2020-07-15 12:11:18• hírek • Agerpres

A romániai fiatalok az utolsó helyet foglalják el digitális kompetenciák tekintetében az EU-ban

Az utolsó helyet foglalják el a romániai fiatalok az Európai Unióban a digitális kompetenciák tekintetében – derül ki az európai statisztikai hivatal (Eurostat) szerdán közzétett adatsorából.

Az összeállítás értelmében, az Európai Unióban öt 16 és 24 év közötti fiatal közül négy (80%) rendelkezik alap- vagy annál magasabb fokú digitális kompetenciával, míg a romániai fiatalok körében ez az arány 56%.

E tekintetben a legjobban a horvát fiatalok állnak, akiknek 97%-a rendelkezik alap- vagy annál magasabb fokú digitális kompetenciával, a sorban Észtország, Litvánia és Hollandia következik 93%-kal, majd Görögország 92%-kal.

Digitális készségek hiányában sok fiatal nem tudott bekapcsolódni a COVID-19 világjárványhoz kapcsolódó korlátozások miatt elrendelt online iskolai vagy egyetemi oktatásban.

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) Közgyűlése 2014 novemberében úgy határozott, hogy július 15-én ünnepli az ifjúsági szakértelem világnapját. Manapság 1,2 milliárd 15 és 24 év közötti fiatal él a világon, ez a világ népességének 16 százaléka.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: