2020-03-05 14:37:15• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

A romániai és bulgáriai gyerekek vannak a leginkább kitéve az elszegényedés kockázatának

Illusztráció
Illusztráció

2018-ban a társadalmi kategóriák közül a gyermekek voltak a legnagyobb mértékben kitéve az elszegényedés és a társadalmi kirekesztettség kockázatának az Európai Unió államainak majdnem a felében.

Míg azonban Szlovéniában és Csehországban 13,1%, illetve 13,2%-os volt az arány, addig Romániában 38,1%-os, a szomszédos Bulgáriában 33,7%-os, mutat rá az Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által csütörtökön közzétett adatsor.

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban az EU-ban élő gyerekek 23,4%-a volt kitéve az elszegényedés és a társadalmi kirekesztettség kockázatának, míg a felnőttek (18 és 64 év közötti személyek) esetében ez az arány 22,1% volt, az idős generáció (65 év felettiek) körében pedig 18,4%.

Romániában, Szlovákiában és Franciaországban az elszegényedés által veszélyeztetett gyermekek aránya több mint 5 százalékponttal meghaladta az összlakosságból érintett személyek arányát, ez lévén a legnagyobb különbség a két mutató között. Ezzel szemben Észtországban 6,5 százalékponttal alacsonyabb volt a gyermekek körében az arány, mint az összlakosság körében, Lettországban pedig 5,9 százalékponttal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: