2008-11-18 11:07:13• hírek • Szatmár.ro

A román pártok magyar jelöltjeiről

A megyei 5-ös választókörzet parlamenti képviselőjelöltje, Erdei D. István szerint a román pártok tudatosan indítanak magyar jelölteket a megyében.

A jelölt szerint óriási veszélyt rejt magában az, hogy több megyei körzetben is magyar nemzetiségű vagy nevű személyek indulnak román politikai csoportok képviseletében, hiszen az RMDSZ-en kívül senki nem vállalja fel a magyarság érdekeit. - Szeretném a figyelmükbe ajánlani Pál apostol bibliabeli kijelentését: „Senki titeket meg ne csaljon hiábavaló beszédekkel..."

Miért mondom ezt? Szavazatszerzés érdekében indítanak magyar jelölteket a román pártok, és ez nem szabad senkit megtévesszen. A forradalom utáni Rómában bebizonyosodott, hogy egyetlenegy más párt sem hajlandó felvállalni a mi specifikus problémáinkat. Ha fel akarták volna vállalni az érdekképviseletünket, akkor már rég megvalósult volna az autonómia törvénye, a kulturális autonómiáról szóló törvény, vagy egyáltalán a kisebbségekre vonatkozó törvény.

Mintha versengenének egymással a különböző politikai pártok azért, hogy melyikük tudja hatékonyabban bojkottálni ezeket az ügyeket: látszólag felvállalják a témát, de amikor szavazni kell, akkor vagy nem szavaznak, vagy nem vesznek részt az egyeztetéseken.

A program szerint minden szerda délután a kisebbségi törvényről kellett volna tárgyalnia három képviselőházi bizottságnak: a jogi, emberjogi és tanügyi bizottságoknak. A szabályzat szerint meg kell legyen a kvórum, azaz a fele plusz egy-arány minden bizottságban. Minden egyes alkalommal voltak hiányzók: épp annyian, hogy ne legyen döntésképes az adott bizottság. Nem tudom elképzelni azt, hogyan fordulhat elő, hogy három év alatt ne lehessen teljes létszámmal megtartani egy ilyen egyeztetést - nyilvánvaló a szándékosság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: