2018-12-06 14:29:20• hírek • MTI

A román háztartások 72 százalékában van internet

A romániai háztartások 72,4 százalékában van vezetékes internet, ez 3,8 százalékponttal több a tavalyi évhez képest - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A 16-74 évesek csaknem 79 százaléka használt valaha internetet, ez 5,3 százalékponttal magasabb a tavalyi adatokhoz mérten. Az internettel rendelkező háztartások 62,9 százaléka városban található, 37,1 százaléka falun. A háztartásokban használt internetkapcsolat típusát tekintve 82,1 százalékot a fix szélessávú internet teszi ki, 57,3 százalék mobil szélessávú kapcsolat.


A romániai régiókat tekintve Bukarest és a vele szomszédos Ilfov megyében a legelterjedtebb a vezetékes internet, ott 9-ből 8 háztartásban van bevezetve. A statisztikával kapcsolatban a román Gandul című hírportál megállapította, hogy Románia az internet elterjedtsége és minősége szempontjából jobban áll, mint a közművesítéssel, hiszen egy 2017-es felmérés szerint a romániai háztartások több mint 30 százaléka nincs rácsatlakoztatva a szennyvíz közműhálózatra, ez tízszer magasabb arány az Európai Unió átlagához képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: