2016-07-09 11:50:09• hírek • Kocsis Zoltán

A román fiatal jön, a magyar megy az olasz élvonalbeli csapatnál

A román és a magyar labdarúgás az utóbbi években nem túl jól reprezentált az olasz élvonalban (utóbbi korábban se igazán volt), ezért is számít kuriózumnak, hogy a Serie A egyik csapata a napokban adott kölcsön egy magyar futballistát, miközben szerződtetett egy románt.

A tavalyi idényben a 14. helyen záró Bolognáról van szó, amely fél millió euróért megvette Deian Boldort, Vécsei Bálintot pedig továbbadta a svájci Luganónak. Hogy egyik játékos neve sem mond (egyelőre?) semmit, az nem túl nagy meglepetés, hisz két, a húszas éveinek elején járó tehetségről van szó.

Boldor 21 éves és Temesváron született. A helyi Banatul sportiskolában kezdte pályafutását, innen szerződött a Roma ificsapatához. A farkasok előbb kölcsönadták a Pescarának, majd tavaly nyáron elengedték a Virtus Lancianóba. Utóbbi két együttesben alig 6-szor lépett pályára a középső védő az olasz második osztályban, a Bologna mégsem sajnált érte 500.000 eurót. Az olasz csapatok átigazolási politikáját ismerve azonban nem lepődnénk meg, ha az utánpótlás-válogatott valahol kölcsönben kezdené meg a 2016-2017-es szezont.

Mint ahogy a kölcsönjáték jutott eddig Vécsinek, akit tavaly nyáron igazolt le a Bologna a Kispest Honvédtől, majd egyből kölcsön is adott a szebb napokat is megélt, jelenleg a harmadik osztályban sínylődő Leccének. Itt a 2-szeres felnőttválogatott Vécsei 18 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett. A támadó középpályás az új szezont a svájci bajnokság legutóbbi szezonját utolsó előttiként záró Luganónál kezdheti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: