2020-06-13 19:20:32• hírek • Bede Emőke

Az ezekből az országokból érkezőknek nem kell lakhelyi elkülönítésbe vonulniuk június 15-től

Amint arról több alkalommal is beszámoltunk már olvasóinknak, június 15-től nem kell majd 14 napos lakhelyi elkülönítésbe vonulniuk azoknak, akik bizonyos országokból érkeznek Romániába. 

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) egy pontosan kidolgozott módszertan alapján összeállította a „zöld zónába” eső államok listáját, melyet az Országos Vészhelyzeti Bizottság végül szombati ülésén jóvá is hagyott. A közegészségügyi intézet javaslata alapján, melyre tehát már a vészhelyzeti bizottság is áldását adta, az alábbi országokból érkező tünetmentes személyekre – és a velük egy háztartásban élőkre – már nem vár lakhelyi elkülönítés: Ausztria, Bulgária, Csehország, Ciprus, Horvátország, Svájc, Németország, Görögország, Izland, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország. Figyelem: a határozat június 15-án, 0 órakor lép érvénybe!


Az Országos Vészhelyzeti Bizottság emellett arról is döntött, hogy e listát hetente, minden hétfőn, 16 óráig frissíteni fogják a pandémia alakulásának függvényében. Magyarán szólva ez azt jelenti, hogy egyik hétről a másikra újabb államokkal bővülhet a lista, viszont ha valahol járványügyi szempontból kedvezőtlen fejleményeket tapasztalnak, akkor az adott ország akár ki is kerülhet a felsorolásból. Az aktualizált országok listája pedig annak jóváhagyásától számított 24 órán belül életbe lép.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: