2010-08-15 23:54:08• hírek • Szatmár.ro

A romák ünnepe Szatmáron

Szatmárnémeti új főterén tavaly első alkalommal rendezték meg az első Szatmár Megyei Nemzetközi Romafesztivált, mely immár második kiadásához érkezett. Szikrázó napsütés, jókedv, nótaszó - így jellemezhetnénk az idei rendezvényt.

Az II. Nemzetközi Roma Fesztivál a Roma Párt szervezésében jött létre, melynek célja a közösségformálás, és egyben a roma kultúra bemutatása és népszerűsítése. A 13 órától kezdődő rendezvényen ezúttal is több ország képviseltette magát, a helyieken kívül neves magyarországi és szlovákiai roma zenészek, énekesek és táncosok szórakoztatták a közönséget a Kossuth-kertben felállított színpadon.

Itt volt a Feket Rózsák, a Teremi Táncos Fiúk, a csehországi Radics együttes, a magyarországi Zámbó Bernadett, Jánosi Csaba, a Tasnádi Rózsalányok, a Bes-kar Trió Magyarországról és a Alex Yalis.

A szomszédos országokban egyébként már évek óta rendeznek hasonló hagyományőrző fesztivált, amelyet mindig nagy érdeklődés övezett, és itthon is igény van rá, ezért kerítettek sort idén is a szatmári roma fesztiválra - tudtuk meg a szervezőktől, akik elmondták, hogy jövőre is változatos programokkal készülnek, hiszen roma történeti bemutatókat és roma szépségversenyt is rendeznek.


Az ünnepi hangulat megvolt, csak kevesen vettek részt a rendezvényen
Az ünnepi hangulat megvolt, csak kevesen vettek részt a rendezvényen


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: