2015-02-24 13:37:51• hírek • Szatmár.ro

A rizling hazájában is hódított a bélteki rajnai

Újabb hatalmas elismerés érte a krasznabélteki Nachbil-borászatot, amely ezúttal két arany és két ezüstérmet szerzett Berlinben, a nemzetközi borvilág egyik legjelentősebb borkóstoló versenyén.

Az idei Berliner Wein Trophy-n a Nachbil-pincészet kiváló borai közül aranyérmet szerzett a 2012-es évjáratú Rajnai Rizling és a 2013-as évjáratú Fekete Leányka, míg a 2011-es évjáratú Cabernet Sauvignon, valamint a 2012-es Syrah ezüstérmes lett. Különösen figyelemre méltó, hogy a 2012-es Rajnai Rizling immár egymást követő harmadik jelentős nemzetközi borversenyen nyert aranyérmet Budapest és az olaszországi Merano után. Ráadásul ezúttal a rajnai rizling hazájában, Németországban, a Berliner Wein Trophy-n nyerte el a legrangosabb értékelést.

De mi is az Berliner Wein Trophy? Ez a világ egyik legszigorúbb borkóstoló versenye, amelynek szervezését a Borászok Nemzetközi Szövetsége és a Szőlő és Bor Nemzetközi Szervezete is árgus szemekkel figyeli. Minden benyújtott mintát előbb laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá és csakis ezt követően kerül a nemzetközi zsűri elé. Minden évben öt Wein Trophy-versenyt szerveznek világszerte: kettőt Berlinben, egyet Portóban egyet pedig a dél-koreai Hongszongban - ehhez járul még hozzá a pezsgők számára megrendezett verseny szintén Ázsiában.

A Wein Trophy-kon évente négyszáz magasan képzett nemzetközi zsűritag 40 országból származó közel 12.000 bort kóstol meg. Mindennek következtében a Wein Trophy a nemzetközi borászok és borkereskedők megkerülhetetlen rendezvényévé, a nemzetközi borvilág egyik legfontosabb és legelismertebb eseményévé nőtte ki magát. Amely bor tehát ezen a megmérettetésen aranyérmet szerez, azzal kapcsolatban a fogyasztó biztos lehet benne, hogy igazi minőséget kap.

Ilyen körülmények között, mondanunk sem kell, mennyire kiemelkedő eredmény a krasznabélteki Nachbil-pincészet számára, hogy az idei első berlini Wein Trophy-n két aranyérmet és két ezüstérmet szereztek a Nachbil-borok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: