2011-03-18 11:30:18• hírek • Póti Orsolya

A ritmusok zajában

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közreműködésével a jövő hét folyamán két koncertet is szervez a zenekedvelő közönség számára. Ez alkalommal a dobshow, valamint dzsessz zene rajongóit szeretnék meglepni.

„Ritmusok zaja" címmel kerül sor dobkoncertre március 24-én, csütörtök este 18 órától a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A koncert különlegessége, hogy közel hatvan dobos, Cserey Csaba tanítványai és barátai előadását élvezheti a közönség. Az előadók hat és hatvan év közötti zenészek lesznek. A koncertre a belépés ingyenes.

Ugyancsak jövő héten, március 26-án, szombat este 20 órától színvonalas dzsesszkoncertre invitálja meg a szatmáriakat a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ. Fellép a Mario & The Theachers ((Mario Florescu - ütőhangszerek, Cristian Petica - szaxofon, Radu Rotaru - billentyű). Az együttes Mario Florescu, az Aradi Művészeti Líceum ütőshangszer tanárának kezdeményezésére alakult, a líceum oboatanárának Cristian Petrica, illetve zongoratanárának, Radu Rotaru közreműködésével.

Bár külön-külön a klasszikus zenére fektetik a hangsúlyt, közösen mégis sikerült a dzsessz hangulatvilágát átvenniük, pontosabban etno-dzsessz zenekart létrehozniuk. A koncertnek a Poesis Multikulturális Központ ad otthont. Egy belépőjegy ára 10 lej.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: