2012-09-12 16:03:44• hírek • Póti Orsolya

A rendőrség is készül az új tanévre

A Szatmár megyei Rendőr-felügyelőség és a megyei csendőrség tanévkezdéskor kiemelt jelenlétet biztosít főként azon iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt - erről, illetve egyéb akciókról számolt be a rendőr-felügyelőség bűnmegelőzési osztályának vezetője, Marius Muresan.

Az iskolások védelme már évek óta egyik legkiemeltebb feladata a rendőrségnek, hiszen a gyerekek a legsérülékenyebbek, legyen szó közúti balesetekről, bűncselekményekről, bármilyen rossz szándékú befolyásról vagy csupán átgondolatlan döntéseikről.

A határozott közlekedési magatartás kialakításában, illetve a bűncselekmények megelőzésében, a felkészítésnek, a tanórai, illetve az iskolán kívüli közlekedésre nevelésnek meghatározó szerepe van, éppen ezért a rendőrségnek a továbbiakban is kiemelten kell kezelnie a gyermekek közlekedés-biztonságát, illetve az ezzel kapcsolatos tevékenységet.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség a 2012/2013-as tanévben is különféle akciókat és prevenciós tevékenységeket szervez a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közreműködésével.

„Az elmúlt tanév eredményeit értékelve elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a diákok nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is tapasztalható, hogy a tanintézmények környékén a gépjárművezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek" - magyarázta Marius Muresan rendőrfelügyelő.

A rendőrség idén demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a diákok biztonságos közlekedését, és ezeken a helyszíneken fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők magatartására. A megyeközpontban található iskolai egységekhez összesen 25 rendőrtisztet helyeznek ki - tudtuk meg az osztályvezető tiszttől.

A közlekedési hatósággal folytatott akción kívül a rendőrség munkatársai az új tanév során ellenőrző akciókat folytatnak a szórakozóhelyeken és bárokban, a lógások visszaszorítása érdekében. Hasonló akciót az elmúlt tanévben is szerveztek, és fülön csíptek olyan diákokat is, akik a tankönyv helyett egy üveg sör előtt ültek.

Szeptembertől elkezdődik a tanintézmények környékén működő bárok, kereskedelmi egységek ellenőrzése is, illetve ezek vezetőinek figyelmeztetése annak kapcsán, hogy az alkohol és dohánytermékek ne legyenek hozzáférhetőek kiskorúak számára.

Szeptember 24-28. között, a Bűnmegelőzés Hete keretében a rendőr-felügyelőség a diákokat is bevonja tevékenységeibe, ugyanis minden iskolában tájékoztató órát, bemutatókat tartanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: