2018-03-23 07:35:12• hírek • Bede Emőke

A rendőrség és a tanfelügyelőség is vizsgálatot indított a verekedő tinilányok ügyében

Amint arról a tegnapi nap során beszámoltunk, alig egy hónappal azután, hogy a Ioan Slavici Főgimnázium diáklányai hajba kaptak, most egy nagykárolyi esetre is fény derült.

A lányok hétfőn egy a Iuliu Maniu Technológiai Líceum közelében található bárban, majd kedden az osztályteremben is összeverekedtek. „Nem toleráljuk a hasonló magatartást. Épp ezért az iskolában megalakult egy bizottság, mely kivizsgálja az ügyet, és dönt majd az esetleges büntetésről is” -mondta el Calin Durla főtanfelügyelő.
 

Jelenleg hat diák ellen folyik nyomozás. Értelemszerűen a két verekedő lány ellen, hárman pedig azért felelhetnek, mert buzdították őket. A hatodik pedig az a tanuló, aki az egészet telefonjával levideózta.
 

Az iskola igazgatója arról számolt be, hogy értesítette a rendőrséget is az ügyben. E lépésre azért volt szükség, mivel az egyik verekedés iskolaidőn kívül, egy nagykárolyi lokálban került sor. A város polgármesteri hivatalát arra kérte a líceum vezetősége, hogy vonja vissza a tanintézmény közelében levő bár működési engedélyét, erre azonban jelenleg nincs lehetőség.
 

A kilencedikes lány a hétfői verekedésről nem szólt sem az osztályfőnökének, sem az iskola vezetőségének, mert megfenyegették, hogy akkor még jobban elverik. Az agresszív támadó, aki egyébként nevelőszülőknél él, a keddi incidenst követően már nem is ment haza, nevelőszülei bejelentették az eltűnését, csak március 22-én, csütörtökön került elő. Hogy milyen büntetéssel „jutalmazza” az iskola és a rendőrség a tettlegességig fajuló cívódást, az a nyomozás végén fog kiderülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: