2010-01-11 10:45:43• hírek • Gozner Gertrud

Vasárnap történik a legtöbb baleset

Tavaly Szatmár megyében összesen 154 súlyos baleset történt - derült ki a Megyei Rendőrség statisztikáiból. Ezek során 39 személy vesztette az életét, a legtöbben a DN 19-es számú országúton.

A riasztó adatok ellenére 2009-ben csökkent a balesetek száma, 298 esetet jegyeztek fel, 23-al kevesebbet mint 2008 folyamán. A 154 súlyos balesetben 39-en személy vesztette az életét, míg 128-an súlyos sérüléseket szenvedtek. A legtöbb szerencsétlenség, szám szerint hatvan, a DN 19 főúton történt, amely Piskolt és Lajosvölgyihuta települések között húzódik. Ezen a szakaszon tízen vesztették életüket, míg 27 személy súlyos sérüléseket szerzett.

A második helyen a DN 1C országút áll, amely Halmi és Sárköz között egészen a Máramarosi megyehatárig húzódik, itt 12 súlyos baleset történt a tavaly. A harmadik helyen a DN 1F található, ez a szakasz Nagykárolyt, Tasnádot és Alsószoport foglalja magába.

Az év első halálos balesetére a DN 19 számú főúton került sor. Egy 20 éves sofőr Nagykároly közelében elaludt a volán mögött, és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóval. Az ütközésben mindkét autó vezetője, és a vétlen autó utasa a helyszínen életét vesztette, egy áldozatot súlyos sérülésekkel kezelnek a kórházban.

A rendőrség szakértői szerint a DN 19 rossz híre egyrészt azzal magyarázható, hogy ez a megye leghosszabb és legforgalmasabb útszakasza, hisz ez biztosítja az összeköttetést a szomszédos Bihar és Máramaros megyékkel. Mivel az úttest is relatív jó állapotban van, a sofőrök nagyobb sebességet engednek meg maguknak.

Az állóradarok felfüggesztése szintén bátrabbá tette tavaly a sofőröket, amely a balesetek számának a növekedéséhez vezetett. A hét napjaira lebontva, vasárnap történt a legtöbb baleset. Hétfőn 30, kedden 32, szerdán 40, csütörtökön 37, pénteken 39, szombaton 33, míg vasárnap összesen 45 közúti szerencsétlenség történt. A legveszélyesebb napszak pedig a déli 12 órától a délután 16 óráig, ebben az időintervallumban 95 eset történt.



Harminckilencen vesztették életüket tavaly a megye útjain


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: