2020-08-11 14:50:25• hírek • Bede Emőke

A rendezvényszervezés aktuális szabályaira hívták fel a figyelmet

Tekintettel mindazokra a kulturális és vallási eseményekre, melyeket az augusztusi hónapra harangoztak be, Radu Bud prefektus ismételten az aktuális járványügyi előírásokra hívta fel a figyelmet.

Az 55/2020-es számú törvény értelmében továbbra is megengedett a szabadtéri előadások, koncertek és egyéb jellegű kulturális események megszervezése, viszont az egymástól legalább két méterre elhelyezett ülőhelyek száma nem haladhatja meg az 500-at, és értelemszerűen kötelező a helyszínen a maszkviselés is. A szabadtérre tervezett vallási eseményeket is csak a járványügyi előírások tiszteletben tartásával lehet megszervezni, tehát az emberek között legalább 1,5 méter tartandó. Ami viszont a privát eseményeket illeti, zárt térben továbbra sem lehet jelen 20 főnél több, és szabadtéren is legfennebb 50-en vehetnek részt.


A kormánybiztos újfent emlékeztetett mindenkit arra, hogy augusztus 1-től Szatmár megyében is kötelező a maszkviselés a forgalmas helyeken. Ennek értelmében minden ötödik életévét betöltött személynek kötelező a szájmaszk helyes, tehát orrot és szájat takaró használata a nyílt tereken, tehát a piacokon, a vásárokban, a várakozásra kialakított helyeken, buszmegállókban és vasúti peronokon, a nyilvános eseményeken, a zarándokhelyeken és szabadtéri előadásokon is. Tilos továbbá az ételek és alkoholos vagy alkoholmentes italok teraszokon való forgalmazása 24 és hajnali 6 óra között. A hatályos szabályok be nem tartását akár pénzbírsággal is szankcionálhatják, tehát az előírásokat érdemes mindenkinek, szervezőknek és résztvevőknek egyaránt szem előtt tartani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: