2008-08-08 15:23:06• hírek • Szatmar.ro

Lemaradóban a szatmári régió

 Gyűlést tartottak a megye polgármestereinek az ADI szövetség megalakításának sürgetése céljából.

Csehi Árpád, megyei tanácselnök összehívta a megye polgármestereit, hogy megtárgyalják a feltételeit a vízgazdálkodási célokra megpályázható európai finanszírozásoknak. A gyűlésen jelen volt Darabos Attila, a Környezetvédelmi Operatív Program elnöke.

A Környezetvédelmi Operatív Programnak hat prioritási tengelye van, ennek egyik vonala a vízgazdálkodást célozza meg. A megszerezhető összegeket vízhálózatcserére, ivóvízellátásra, szennyvíztisztításra, csatornázásra lehet felhasználni. Az elérhető 2,7 milliárd euró megszerzésének feltétele egy régiós szinten működő intézmény (ADI szövetség) létrehozása, amely a minisztérium és a pályázók között közvetít.

A pénteki gyűlésen ismertették az ADI szövetség megalakulásához szükséges feltételeket. Megyei szinten az érdekelt településeknek egy olyan társulást kell létrehozniuk, amelyhez tartozik egy vízszolgáltató. A tájékoztatón Darabos Attila elmondta, régió szinten lemaradóban van Szatmár, hiszen Kolozs és Szilágy megye közösen már nyert 197 milliót, illetve Torda és Aranyosgyéres környéke is megszerzett 80 millió eurót.

Csehi Árpád, megyei tanácselnök a polgármestereket felszólította, hogy aki érdekelt, az mielőbb tegye meg a szükséges lépéseket, hiszen országszerte készítik a projekteket, a rendelkezésre álló összeg pedig véges.

P.A.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: