2008-04-18 17:32:44• hírek • Szatmar.ro

Feltérképezte a régió fejlődésének mértékét

 Két év után újra városunkban járt Radu von Hohenzollern-Veringen herceg.

 

 

Villámlátogatást tett városunkban pénteken az 1947-ben trónjától megfosztott Hohenzollern Mihály, román király veje, Radu herceg.

Radu von Hohenzollern-Veringen herceg a kormánynál dolgozik, mint különleges megbízott, az integrációért, együttműködésért és fenntartható fejlődésért munkálkodik. Két évvel ezelőtt járt utoljára városunkban, most feltérképezte az elmúlt évek sikerességét. 14 órától a Közigazgatási Palota tanácstermében, Viorel Solschi alpolgármesterrel, városi tanácsosokkal és üzletemberekkel találkozott. A megbeszélés keretében rávilágított az ország néhány problémájára, valamint elemezte egy jól működő város lényegét, ahol elengedhetetlen a szervezett helyi adminisztráció és a jól működő tanintézmény is. Véleménye szerint ahhoz, hogy egy ország európai színvonalat öltsön, minden településnek azzá kell válni, meglátása szerint ez az északnyugati zóna sokat fejlődött az elmúlt években, amelyben az alpolgármester is megerősítette. Beszámolt Radu hercegnek a régió tevékenységeiről, többek között az ipari park kiépítéséről, a turisztika fellendítése érdekében más országokkal kialakított kapcsolatokról.

Radu herceg elmondta, egy olasz cég delegációját bemutatja majd a helyi vezetőknek, akik műemlékek felújítására specializálódtak és nemrégiben nyitottak Temesváron egy leányvállalatot, véleménye szerint a cég Szatmárnémetinek is segítségére lehetne.

A herceg látogatása során Pataki Csaba alprefektussal folytatott tárgyalásokat, valamint a Mihai Eminescu Főgimnáziumot is felkereste.

 

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: