2012-09-13 13:23:34• hírek • Póti Orsolya

A régi főtéren ünnepelték a Tűzoltók Napját

Szeptember 13. a Román Tűzoltók Napja. Ez alkalomból, mint minden évben idén is ünnepséget szervezett a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a megyeközpontban.

Hagyományos módon zajlott a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége által szervezett Román Tűzoltók Napja, azonban a helyszín nem volt a megszokott. A felügyelőség munkatársai és vendégeik ezúttal Szatmárnémeti régi főterén, a Római Katolikus Székesegyház előtt rendezték meg az ünnepséget szeptember 13-án, csütörtökön.

Ezen a napon emlékeznek ugyanis az 1848-as forradalom során hősiesen helyt álló tűzoltókra. „Szeptember 13. a lakosság részéről is a tisztelet napja kell legyen, mert az országban működő tűzoltók bármikor, bárkinek a segítségére lehetnek" - hangsúlyozta Burz Iulian, a Szatmár megyei felügyelőség vezetője.

Az ünnepségen felszólalók elsősorban a tűzoltók munkáját méltatták, hiszen a sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai sokszor saját életüket is kockára téve küzdenek mások megmentéséért, legyen szó tűzesetről, autóbalesetről vagy bármilyen természeti katasztrófáról.

Marcel Sorin Lucaciu, az Országos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének parancsnoka üzenetének felolvasása után a város vezetősége és a németországi partnerek részéről, Johann Weber tűzoltóparancsnok köszöntötte a szatmári alakulatot, majd előléptetésekre és a felügyelőség által szervezett vetélkedők díjainak kiosztására került sor.

A serlegek és emléklapok átadását követően látványos bemutatókra került sor a székesegyház előtti útszakaszon, amelyet ez alkalomból lezártak. Elsőként egy diákokból álló alakulat tartott bemutatót, majd az Avasfelsőfalui alakulatok bemutatója következett, mellet nagy taps övezett. A szatmári tűzoltók végezetül egy Daciában ragadt „baleseti sérültet" mentettek ki az autóból.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: