2016-01-26 15:17:02• hírek • Szatmár.ro

A régi főtér parkjában állítanák fel a Román Nyelv Emlékművét

Szatmárnémeti városi tanácsa csütörtöki ülésén dönt majd a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatójának kezdeményezéséről, miszerint egy méretes, bronzból készült emlékművet állítsanak a régi városközpont parkjában. A Román Nyelv Emlékműve a park Divatházzal átlósan szembeni részén állna.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetője, illetve ALDE-párti politikus, Laszlo Robert Istvan kezdeményezésére került be a városi tanács soron következő rendes havi ülésén megtárgyalásra váró pontok közé egy nagyszabású szobor, a Román Nyelv emlékművének felállításáról szóló tervezet.

Amennyiben a tanácsosok megszavazzák a tervezetet, a bronzból készült szobor-kompozíció helye a régi városközpont parkjában lesz. Információink szerint a park egyik sarkában, a Divatházzal átlósan szemben található sarokban kerülne felállításra.

Az emlékmű egy kő-alapon áll majd, a bronzból készült kompozíció egy román népi öltözetben levő anyát ábrázol majd, egyik kezében könyvvel, a karján egy gyermekkel, amelyik a nyitott könyvben olvasható írást nézi. Az anya szobrát 2 méter magasra tervezték, a kompozícióban a háttérben található fa három méter magas lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: