2012-04-26 16:19:57• hírek • Póti Orsolya

A refisek már elkezdték az érettségit

Vizsgahangulat járta be április 26-án a Szatmárnémeti Református Gimnáziumot, ugyanis itt zajlott az Apáczai Csere János nemzetközi tantárgyverseny elméleti szakasza, valamint bibliaismeretből és egyházi zsoltárismeretből érettségiztek a diákok.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium XII. osztályos diákjai már csütörtökön elkezdték az érettségi vizsgákat. A végzős diákok közül 46-an vállalták, hogy tanúbizonyságot tesznek tudásukról, Bibliaismeretből és Egyházi énekből.

Reggel 9 órától két bizottság előtt vizsgáztak a diákok: Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője és Ilonczai Zsombor iskolalelkész kérdezte a diákokat Ó- és Újszövetségből, Mátyás Erika és Higyed Gyöngyi zenetanárnők pedig az énektudásukat pontozták.

Az egyházi érettségiről a Királyhágómelléki Református Egyházkerület oklevelet is kiállít, amely a végzősöket vallásoktatásra jogosítja fel az elemi osztályokban. Ezt a vizsgajegy amúgy nem számítják bele az érettségi átlagba, és a felvételin se veszik figyelembe, ugyanis az új tanügyi törvény szerint ez már nem szerepel a választott érettségi tantárgyak között.


A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban április 26-án bibliaismeretből és zsoltárismeretből érettségiztek a diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: