2019-10-08 08:03:12• hírek • reformatusgimnazium.ro

A refisek is megemlékeztek október 6-ról

A Református Gimnáziumban minden évben megrendezésre kerülő október 6-i megemlékezést a mindenkori 7. osztály szervezi meg.

Győzelemhez nem kellenek embertengerek, csak Istenben bízó erős jellemek! – Ezzel a gondolattal nyitotta meg hétfőn Varga Szilárd Csaba, a Református Gimnázium iskolalelkésze a minden évben megrendezésre kerülő október 6-i megemlékezést, mellyel a mindenkori 7. osztály az aradi 13 vértanú előtt rója le kegyeletét.

 

Az 1948–1949-es események időben talán távol vannak tőlünk, de még távolabb vannak az ószövetségi történetek, melyek olyan kiválasztottakról szólnak, mint Gedeon, aki Isten elhívásának engedve 300 izraelitával szállt szembe a 135000 – és midianita sereggel. Gedeon akkor győzött, a szabadságharc pedig látszólag elbukott. Isten azonban a látszólagos bukások által is győzelmet arathat, miként Krisztus által a Golgotán. Krisztus által az örök élet szabadságát, a szabadságharc mártírjai vérén pedig nemzetünk szabadságát munkálta Istenünk. Isten pedig mindig beteljesíti akaratát, mindig mellettünk van, és ha Isten velünk, ki lehet ellenünk.

 

A felvezetés után került sor a diákok színvonalas műsorára, mely három tanárnő, Higyed Gyöngyi, Lovász Erzsébet és Székely Tünde áldozatos munkáját dicséri.

 

Az ünneplőbe öltözött diákok által megtelt az tanintézmény díszterme, az előadók bizonyságtétele által pedig megtelt a résztvevők szíve azzal a bizonyossággal és reménységgel, hogy minden időben születnek majd olyan nemes lelkek, akik életük és vérük által bátran vállalják az Istentől kapott küldetést, hitük, nemzetük és szabadságuk védelmében „ad maiorem Dei gloriam”, Isten nagyobb dicsőségére.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: