2013-01-21 13:51:39• hírek • Póti Orsolya

A refisek is készülnek a versenyekre

A Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai is számos nevelési programon és vetélkedőn vehetnek részt a következő időszakban. Szilágyi Éva igazgatónő főként a tanintézmény által megrendezésre kerülő rendezvényekről tájékoztatta a Szatmár.ro-t.

Kezd körvonalazódni a második félév menetrendje a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Az éveleji tanári értekezlet keretében több rendezvény és vetélkedő időpontját is meghatározta a tanintézmény vezetősége.

„A második félévben számos nevelési programban vehetnek részt a diákok, valamint különféle tantárgyversenyeken és vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat. Hamarosan két pályázatot, egy rajz- és egy esszéíró pályázatot is meghirdetünk anyák napja alkalmából" - mondta el Szilágyi Éva igazgatónő, aki beszámolt az iskolában megrendezésre kerülő eseményekről.

A tanintézmény diákjai ebben a félévben is részt vesznek a Magyar Kultúra Hete keretében megrendezésre kerülő Kölcsey Ferenc Szavalóversenyen, amelyre január 26-27. között kerül sor. Emellett az iskolában is megemlékeznek a Magyar Kultúra Napjáról, majd február 20-án a szatmárcsekei Kölcsey Ferenc-megemlékezésen képviselik a tanulók a gimnáziumot.

A hagyományokhoz híven a farsangi mulatság is megrendezésre kerül a tanintézményben. Ennek időpontja február 7.-e. Április elején a „Tudj többet, legyél jobb" rendhagyó oktatási hét programjain vesz részt az iskolaközösség, április 11. körül pedig a Magyar Költészet Napjára emlékeznek meg.

A május 7-i anyák napi műsor után közös szülőértekezletre kerül sor, melynek keretében kihirdetik annak a két pályázatnak a nyerteseit, amelyet a közeljövőben hirdet meg a gimnázium.



„Hamarosan „Az én édesanyám" címmel hirdetünk rajzpályázatot, amelyre portrékat várunk a diákoktól, valamint „Az ideális szülő" címmel indul esszéíró pályázat, melynek révén majd kiderül, hogy milyennek is képzelik el a diákok az ideális családot, mit értenek a szülő fogalma alatt" - magyarázta az igazgatónő.

A második félév a Református Gimnáziumban is a versenyek időszaka. A gimnázium román katedrája immár harmadik alkalommal rendezi meg a Mihai Eminescu megyei szintű szavalóversenyt magyar tannyelvű diákok számára január 31-én. A tavalyi versenyre nem csak Szatmárnémetiből, hanem Nagykárolyból és Tasnádról is jelentkeztek diákok.

Február 16-án ad otthont a Refi a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakaszának, március 9-én pedig második alkalommal kerül sor a gimnáziumban a Hazafias Versek Versmondó Versenyére, melynek győztesei a választott költeményt előadhatják a március 15-i megemlékezésen.

Április 17-én az egyházi érettségin vesznek részt az iskola diákjai, április 20-én pedig a batizi Szilágyi Domokos szavalóversenyen szerepelnek az iskola ügyes szavalói. A gimnáziumban továbbra is működik a Szilágyi Domokos Önképző Kör, mely több érdekes rendezvénnyel várja a tollforgató diákokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: