2015-09-25 15:49:26• hírek • Kocsis Zoltán

A rászoruló gyermekek épülete

Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök megáldja, a Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége pedig birtokba veszi a felújított Szent József Szociális Központot szombaton.

A szemfüles szatmáriak már észrevehették, hogy a közelmúltban teljes felújításon esett át, megszépült a Kossuth-kert főbejáratával szembeni Szent József Szociális Központ épülete. Az azonos védőszent tiszteletére felszentelt templom oldalszárnyaiban működő intézményt a Szatmári Római Katolikus Püspökség megbízásából a Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége működteti, a város hátrányos helyzetű gyermekeinek megsegítéséért.

Nagy eredmény a külső és belső részt is érintő, tetőt, nyílászárókat is magába foglaló felújítás, amely a külföldi és belföldi támogatók adakozása nélkül nem valósulhatott volna meg. A szeptember 26-án, tíz órakor kezdődő épületavatáson, valamint -megáldáson ezért Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök, a központ gyermekei és a meghívott vendégek mellett a támogatók is képviseltetik magukat. Ahogy az ilyen fontos alkalmakkor szokás, beszédek hangzanak el, lesz szalagvágás, a püspök úr Isten áldását kéri az épületre, a gyermekek pedig ünnepi műsort mutatnak be.

A Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége ezt követően tud újra beköltözni az általa 2001-óta használt épületbe, és folytatni a hétköznapi, iskola utáni, valamint a szombati, átfogó nevelő tevékenységét Szatmárnémeti hátrányos helyzetű gyermekeivel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: