2009-01-08 16:21:17• hírek • Parajdi Andrea

A rákos gyerekekért

Újabb adományt kapott a Hans Lindner Alapítvány, amelyet a Reménysugár programjában használ fel. Ezúttal a Szatmárnémeti Opel-Chevrolet-Saab West Salon járult hozzá a rákos gyerekek megsegítéséhez.

-A tavalyi év végén nagyon jó hír érte az Alapítványunkat, ugyanis 30000 lejes támogatást kaptunk a Petei úton található Opel-Chevrolet-West Salon vezetőjétől, amellyel ismét segíthetjük a beteg gyerekeket - mondta Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány igazgatója, a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

Mint kiderült, a felajánlott összeg három rákos kisgyereknek ad lehetőséget, a körülbelül 1000 euróba kerülő PET vizsgálat elvégzésére, amely megállapíthatóvá teszi a rákos daganat áttételét. Ezen kívül a támogatásból egy Electromiogramm készülék beszerezése is lehetővé válik, amely a diabéteszes gyerekek vizsgálatát könnyíti meg.

A Reménysugár program keretében egyébként, eddig 63 család részesült a segítségnyújtás valamilyen formájában. -Nem vagyunk orvosok, nem tudjuk sajnos meggyógyítani a kisgyerekeket, de hozzájárulhatunk a betegségük körüli problémák, s a szülők terheinek enyhítéséhez - részletezi Koczinger. Mint mondja, támogatják a gyerekek utazási-, és napi költségeit, gyógyszerek beszerzéséről is gondoskodnak, biztosítanak betegszállító autót, illetve szállásként egy, a Kolozsvári onkológia mellett található lakást, a kisgyerekek szüleinek rendelkezésére bocsájtanak.

A csütörtöki sajtótájékoztatón továbbá arról is szó esett, hogy a Hans Lindner Alapítvány Ötletbörze című játékába, még mindig várják a vállalkozók partnerségét.

Harmincezer lejt kapott a Hans Linder Alapítvány, amelyet a Reménysugár programban hasznosítanak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: