2011-04-11 15:53:35• hírek • Szatmár.ro

A rákbeteg gyerekekért

2011 április 9-én rendezték meg első alkalommal Bukarestben az "Aktualitások a Gyermekonkológiában" Országos Konferenciát, a bukaresti P.A.V.E.L. Egyesület kezdeményezésében, mely Romániában a legnagyobb, rákbeteg gyerekeket és családjaikat segítő szervezet.

Az eseményen részt vett a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár csapata is. Az interaktív konferencia egyben Románia legismertebb gyermekonkológus szakembereinek és ezen a téren tevékenykedő szervezetek képviselőinek találkozója is volt, melyen jelen voltak az Egészségügyi Minisztérium képviselői is.

A rendezvény célja azoknak a problémáknak a feltárása volt, melyekkel mind a rákbeteg gyerekek, mind a gyermekonkológusok küzdenek, és aktuális információkat kapjanak, valamint, hogy életbe ültessék a világon elért fejlesztéseket. Nem titkolt szándéka volt a szervezőknek, hogy végre Romániában is megfelelő figyelem övezze a diagnosztizált beteg gyerekeket, akiknek a száma évről-évre nő: napjainkban évente 500 új esetet regisztrálnak. Említésre kerültek olyan szempontok is, mint a betegség korai felismerése, illetve a megfelelő diagnózis felállítása és természetesen a szakszerű kezelés biztosítása. Romániában az átlagos gyógyulási százalék 30-60% gyerekek esetében, ami az európia 80%-os átlagtól igencsak elmarad.


Gyermekonkológiai konferenciát tartottakGyermekonkológiai konferenciát tartottak


Megegyezés született arról is, hogy az egyesületek és szervezetek együttműködése elengedhetetlen, szükség van hatékonyságra, és szükséges létrehozni közös munkacsoportokat azért, hogy a jelentkező számos és sokrétű problémát enyhítsék, illetve a szülőket bátorítsák a küzdelemben. Néhány fiatal, akiknek sikerült legyőzniük a betegséget, átvészelték mind az orvosi mind a pénzügyi akadályokat , reményteli vallomása bizonyíték arra, hogy gyermekkori rák esetén mennyire fontos a korai felismerés és diagnózis, a megfelelő kezelés, és természetesen a társadalmi összefogás. 

Az eseményen való részvétel jó alkalmat adott arra, hogy a Reménysugár csapata hasznos ismeretekre és ismertségre tegyen szert, valódi segítő hálózatban működjön együtt az országban tevékenykedő hasonló jellegű szervezetekkel, és újból megerősödjön az a tény, miszerint a Reménysugárnak továbbra is küzdenie kell együtt a gyerekekkel, szülőkkel, orvosokkal és egyesületekkel, és így továbbra is életben tarthatja a reményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: