2012-09-10 17:20:16• hírek • Kocsis Zoltán

A rácsok mögül szedte rá áldozatait

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Nem mindennapi csalási ügyet göngyölített fel a Szatmár Megyei Rendőrség: egy önmagát ügyésznek kiadó rab bizonyos összeg kifizetése mellett közbenjárásáról biztosította áldozatait különböző igazságszolgáltatási ügyekben.

Az ügy ott kezdődött, hogy egy 45 éves szatmári nő feljelentést tett a rendőségen, mely szerint egy önmagát a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróságon dolgozó ügyésznek kiadó férfi felhívta őt telefonon és közölte vele: kétezer lej fejében közbenjár, hogy férjét szabadlábra helyezzék.

A nő férjét, V. Lászlót két nappal korábban, augusztus 28-án tartóztatták le a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai, majd átadták őt a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróságnak. A férfi ellen korábban európai körözési parancsot adtak ki az osztrák hatóságok lopás vádjával.

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai másfél hét leforgása alatt felgöngyölítették a szálakat és igen meglepő eredményre jutottak. A telefonáló ugyanis a Suceava megyei Radaut városából származó Ovidiu R. volt. A 33 férfi épp a botosani börtönben tölti büntetését, mivel korábban szabadságvesztésre ítélték - csalás miatt.

A vizsgálatok során kiderült, hogy Ovidiu R. rendszeresen felhívta azoknak a családtagjait, akikről tudomást szerzett, hogy a közelmúltban letartóztatták. Az erről szóló információkat a lehető legegyszerűbb módon gyűjtötte be: a sajtótermékeket olvasva. Rendszerint ügyésznek vagy bírónak adta ki magát és 1400-2000 lej közötti összegeket kért azért, hogy „közbenjárjon" az illető szabadlábra helyezéséért.

A nyomozás tovább folytatódik, hisz a gyanú szerint a férfi országszerte számtalan családtagot hívott fel, felajánlva nekik „szolgáltatásait".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: