2010-12-16 14:58:27• hírek • Szatmar.ro

A rácsok mögött is van ünnep

A Szatmárnémeti börtönben a téli ünnepekre való tekintettel egy rendezvénysorozatot szerveztek meg, hogy a rácsok mögött lévő személyek is átérezzék az ünnep örömeit.

A szatmárnémeti börtönben számos alkalommal szerveznek olyan rendezvényeket, amelyek elősegítik a rabokat abban, hogy ne érezzék túlságosan kirekesztettnek magukat a társadalomból.

A börtönben is készülnek a karácsonyra. December 15. és 23-a között rendezik meg a Mikulás kupát, amely során asztaliteniszben és szkanderben mérik össze ügyességüket az őrizetben lévő személyek. A rabok szerdán fenyőfákat díszítettek, amelyet a börtön kápolnájában, a tornateremben, illetve az épületben található társasági helyen állítottak fel.
Csütörtökön a " Rescue" és a "Prisonfellowship Románia" egyesületek közreműködésével az intézmény vezetősége egy vallásos programot szervezett, azok számára, akiket csak ritkán, vagy egyáltalán nem látogatnak hozzátartozóik. A két egyesület gitár- és karácsonyi ének-koncerttel örvendeztette meg a foglyokat a kápolnában, amelyen körülbelül 50 személy vett részt.

A szellemi és lelki ajándékon kívül édességcsomagokkal és tisztálkodási szerekkel is meglepték őket. A mai nap csak egy része volt a karácsonyi készülődésnek, hiszen az ünnepig még más rendezvények is feldobják a foglyok napjait.
A rend és a tisztaság velejárója a karácsonyi előkészületeknek, így 23-án kerül sor a „Legszebb szoba versenyre", amely során a vezetőség azokat a személyeket díjazza, akiknek a legkellemesebb látványt nyújtja zárkája. Szintén 23-án általános műveltségi versenyt szerveznek, amelyben vallásos témájú, és főleg az ünnephez kötődő kérdésekre kell válaszolniuk a börtönlakóknak.

A közösségi programoknak köszönhetően a foglyoknak alkalmuk nyílik rájönni arra, hogy ők is hasznos emberek lehetnek a társadalom számára, ha a becsületes utat választják. A karácsony áhítata még nagyobb erőt nyújthat nekik abban abban, hogy elhatározzák: megváltoztatják azt az életvitelt, ami miatt rácsok mögé kerültek.


A rácsok mögött is készülődnek az ünnepre
A rácsok mögött is készülődnek az ünnepre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: